Καθώς ο κλάδος των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη αγωνίζεται να επιβιώσει από την κρίση, καλεί τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συμφωνήσουν σε εναρμονισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να μην κάνει η κάθε μια τα δικά της.
Σε ανακοίνωση της, η European Tourism Manifesto alliance, μια συμμαχία των επαγγελματικών ενώσεων του τουρισμού στην Ευρώπη, χαιρετίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και την πρωτοβουλία της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βελτίωση του συντονισμού στα διασυνοριακά ταξίδια και αποκατάσταση της ακεραιότητας του χώρου Σένγκεν.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η συμμαχία «Η ανάγκη για συνεχή έλεγχο COVID-19 είναι προβλέψιμη και, σύμφωνα με το άρθρο 24 του κώδικα συνόρων της Σένγκεν, πρέπει να συντονιστούν τυχόν σχετικοί περιορισμοί στα σύνορα. Μετά την αναμενόμενη δραματική οικονομική ύφεση, είναι σημαντικό τα ταξίδια εντός της ΕΕ και του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου να αποκατασταθούν προσεκτικά και γρήγορα.
Επιπλέον, ο διεθνής συντονισμός των διατλαντικών ταξιδιών θα παρείχε ζωτική ώθηση στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Το ευρωπαϊκό ταξίδι και ο τουρισμός είναι το οικοσύστημα που πλήττεται περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού, διότι δεν συντονίζει επαρκώς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, μειώνοντας την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών και τη ζήτηση των καταναλωτών».
Δείτε την μακροσκελή ανακοίνωση της European Tourism Manifesto alliance εδώ:
https://tourismmanifesto.eu/european-travel-and-tourism-sector-urges-eu-governments-to-agree-on-harmonised-travel-restrictions-as-it-struggles-to-survive-the-current-crisis/

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments