Υπό κανονικές συνθήκες κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Βρετανοί κατακλύζουν τα χιονοδρομικά κέντρα όλης της Ευρώπης. Από της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας, μέχρι αυτά της Βουλγαρίας. Ωστόσο μέχρι πρότινος υπήρχαν στην Ευρώπη πολλοί περιορισμοί για τους Βρετανούς λόγω έξαρσης της παράλλαξης Όμικρον.
Καθώς όμως το τουριστικό χρήμα, ιδιαίτερα αυτή τη μαύρη για τον τουρισμό περίοδο, ουδείς εμίσησε, σιγά σιγά οι περιορισμοί αίρονται. Έτσι αυξήθηκαν κατακόρυφα οι κρατήσεις σε γαλλικά χειμερινά τουριστικά θέρετρα μετά την ανακοίνωση του Παρισιού ότι γίνονται λιγότερο αυστηροί οι περιορισμοί για τα ταξίδια των Βρετανών στην Γαλλία. Τώρα πλέον εμβολισμένοι βρετανοί γίνονται δεκτοί στην Γαλλία αρκεί να έχουν μαζί τους αρνητικό ράπιντ τεστ 24 ωρών. Για τους ανεμβολίαστους οι περιορισμοί συνεχίζουν κανονικά.
Η Αυστρία θεωρεί επίσης καλοδεχούμενους τους Βρετανούς τουρίστες αρκεί να είναι τριπλοεμβολιασμένοι. Για την Ιταλία αρκεί να έχουν κάνει δύο δόσεις. Η Ελβετία απαιτεί επίσης πιστοποιητικό εμβολιασμού για να επιτρέψει την πρόσβαση στα χιονοδρομικά της κέντρα.
Ακόμη και η αυστηρή στους Βρετανούς Γερμανία, από τις 4 Ιανουαρίου άνοιξε τα σύνορα της για τους Βρετανούς υπηκόους και οι εμβολιασμένοι επισκέπτες δεν χρειάζεται πλέον να περάσουν διαδικασία καραντίνας κατά την είσοδό τους στην χώρα.
Χιονοδρομικά κέντρα και τουριστικές επιχείρησες ήδη σπεύδουν να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους στο Βρετανικό κοινό (φώτο)…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments