Είναι γνωστά τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας να απεξαρτηθεί σταδιακά από τα έσοδα του πετρελαίου και να αναπτύξει άλλες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός αν και η χώρα μέχρι πρόσφατα είχε κλειστές τις πόρτες στους τουρίστες.
Το σχέδιο ονομάζεται Vision 2030 και προβλέπει μεταξύ άλλων φαραωνικά έργα που όταν ολοκληρωθούν, οι Σαουδάραβες υπολογίζουν να υποδέχονται πάνω από 100 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την δημιουργία φουτουριστικών πόλεων αλλά και ένα αεροδρόμιο από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Θα βρίσκεται κοντά στο Ριάντ και θα ονομάζεται King Salman. Θα καλύπτει έκταση 57 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και θα διαθέτει έξι παράλληλους διαδρόμους προσγείωσης. Σε πρώτη φάση θα μπορεί να εξυπηρετεί 120 εκατομμύρια ταξιδιώτες το χρόνο, που θα φτάσουν τα 185 εκατομμύρια μέχρι το 2050.
Το αεροδρόμιο είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας, θα κάνει το Ριάντ μία από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομικές περιοχές στον κόσμο μέχρι το 2030.
Στο νέο αεροδρόμιο θα εδρεύει η δεύτερη κρατική αεροπορική εταιρεία της χώρας που αυτή την εποχή βρίσκεται σε φάση δημιουργίας. Το όνομα της RIA, που σημαίνει Riyadh International Airlines. Η υφιστάμενη αεροπορική εταιρεία, Saudi Arabia, θα περιοριστεί στον κόμβο της στην Τζέντα.
Κοντολογίς οι Σαουδάραβες θέλουν να επαναλάβουν αυτό που έγινε στο Ντουμπάι και τα άλλα εμιράτα του κόλπου και είναι διαθετημένοι να ξοδέψουν πακτωλούς πετροδολαρίων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments