Ο αλκοολισμός και τα μεθύσια του Σαββατοκύριακου, αποτελούν συνήθεια για τις περισσότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Η τεράστια κατανάλωση του αλκοόλ φέρνει τα γνωστά αποτελέσματα με ζάλη, εμετούς, κακή διάθεση, πονοκεφάλους. Όλα αυτά συνοψίζονται στη λέξη Hangover.
Αν βρεθείτε στο Άμστερνταμ και θελήσετε να μπείτε και εσείς στο “εορταστικό κλίμα κατανάλωσης αλκοόλ” και μετά να σας πιάσει το hangover, τότε να ξέρετε πως μπορείτε να βρείτε κάποια βοήθεια ώστε να ηρεμήσετε.
Το πρώτο είναι το Κέντρο Πληροφοριών Hangover του Άμστερνταμ ( Hangover Information Center). Βρίσκεται στην καρδιά της Red Light District του Άμστερνταμ, σε χώρο που κάποτε ήταν οίκος ανοχής. Ειδικά φαρμακευτικά πόσιμα σκευάσματα προσφέρονται ώστε να σας φύγει γρηγορότερα ο πονοκέφαλος και κατ επέκταση το hangover, αλλά και σας δίνονται συμβουλές πρόληψης, αλλά και πως να αποφύγετε την αφυδάτωση, να πίνετε πολύ νερό κτλ. Η δράση είναι μέρος του προγράμματος εθνικού προγράμματος 1012.
Επιπλέον υπάρχει ένας ακόμη χώρος και ονομάζεται Hangover Bar, δημιούργημα εταιρείας στρωμάτων. Εκεί δεν έχει μπαρ, μουσική και ποτά, αλλά άνετα κρεβάτια για χαλάρωση ώστε να παρακολουθήσετε μια ταινία της επιλογής σας, φυσικοί χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνες, σνακ, ειδικό μενού, μπαρ οξυγόνου για να καθαρίσουν οι πνεύμονες και να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκτησης της υγείας σας κ.α, είναι κάποιες από τις προτάσεις για αντι-hangover. Υπόψη πως και τα δύο λειτουργούν μόνο από Παρασκευή ως Κυριακή.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments