Στο Βερολίνο σταδιακά οι μέρες μικραίνουν και οι νύχτες μακραίνουν. Αυτό δίνει την ευκαιρία στη γερμανική πρωτεύουσα για μια σειρά από εκδηλώσεις με την ονομασία “Μεγάλη νύχτα”.
Η 44η Μεγάλη Νύχτα των Μουσείων επιστρέφει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, στις 29 Αυγούστου, με θέμα «Έγκλημα στο Βερολίνο».
Μουσεία, εκθεσιακοί χώροι, πλανητάρια και χώροι μνήμης σε όλο το Βερολίνο ανοίγουν τις πόρτες τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και προσφέρουν ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ξεναγήσεις, εργαστήρια, συναυλίες, ομιλίες καλλιτεχνών, παραστάσεις και DJ sets. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 750 εκδηλώσεις σε 75 μουσεία και όλα αυτά με ένα μόνο εισιτήριο!
Υπάρχουν πολυάριθμες εκδηλώσεις που μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς να γνωρίζει γερμανικά – όπως συναυλίες, DJ sets, παραστάσεις και εργαστήρια. Πολλά μουσεία προσφέρουν επίσης ξεναγήσεις στα αγγλικά, και μερικά ακόμη και σε άλλες γλώσσες.
Τα λεωφορεία τεσσάρων γραμμών μεταφέρουν τους επισκέπτες κυρίως σε μουσεία εκτός του κέντρου. Η κόκκινη γραμμή (από τις 7 μ.μ.) πηγαίνει δυτικά, η κίτρινη γραμμή (από τις 5 μ.μ.) πηγαίνει βόρεια και οι πράσινες και μπλε γραμμές πηγαίνουν ανατολικά και νοτιοανατολικά (από τις 6 μ.μ.).
Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες νύχτες όπως η Long Night των Ταινιών, η Long Night των Οικογενειών και η Long Night των Ξενοδοχειακών μπαρ που οδηγεί σε κομψούς χώρους και ιδιαίτερα ποτά. Και αντί για μία μόνο νύχτα, η Εβδομάδα Ελευθερίας του Βερολίνου προσφέρει μια ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένων στη δημοκρατία και την ελευθερία.
guest

0 Comments
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή