Αν το Μάιο επισκεφτείτε τη Μάλτα, πιθανόν να δείτε δεινόσαυρους να τρέχουν στους δρόμους της γραφικής Βαλέτα. Μην φοβηθείτε καθώς θα πρόκειται για γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας.
Τα τελευταία δυο χρόνια ακούμε πολλά στη χώρα μας για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών που αφήνουν χρήμα, δημιουργούν απασχόληση και μεγάλη προβολή. Μάλιστα δημιουργήθηκαν film office σε κάθε Περιφέρεια προκειμένου να βοηθήσουν τις πιθανές κινηματογραφικές παράγωγες να ξεπεράσουν το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας που είναι παντού και εμποδίζει. Ωστόσο θεαματικά αποτελέσματα ακόμη δεν είδαμε, παρά μόνο γενικόλογες εξαγγελίες. Δεν είναι εύκολο καθώς μετά από εντατικές προσπάθειες, καταφέραμε να κανούμε την Ελλάδα χώρα εχθρική στις κινηματογραφικές παραγωγές και να αποκτήσουμε την ανάλογη φήμη.
Ωστόσο στην μικρή Μάλτα, ένα νησί μισό σε έκταση από την Κέρκυρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Μάλτα έχει καθιερωθεί ως τόπος γυρισμάτων και μάλιστα κινηματογραφικών παραγωγών υψηλού προϋπολογισμού (Ο Μονομάχος, Τροία, Assassin’s Creed, 13 Ώρες κλπ). Πέρσι στη Μάλτα έγιναν τα γυρίσματα 21 κινηματογραφικών ταινιών οι οποίες άφησαν στην οικονομία του νησιού περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ και τεράστια προβολή. Η χώρα έχει καθιερώσει δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο, ενώ οι αρμόδιες αρχές δίνουν άδειες για γυρίσματα σε χώρους με ιστορικό ενδιαφέρον.
Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί μια ακόμη κινηματογραφική παραγωγή υψηλού μπάτζετ ανακοινώθηκε στη Μάλτα. Τον προσεχή Μάιο θα γίνει μέρος των γυρισμάτων της νέας ταινίας Jurassic World 3. Οι κινηματογραφιστές θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τοποθεσίες γύρω από το νησί, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Βαλέτα. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 2021 και θα κινηματογραφηθεί στη Μάλτα, το Βανκούβερ, τη Χαβάη και τα στούντιο Pinewood του Λονδίνου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments