Ευρηματική είναι η νέα καμπάνια του Οργανισμού τουρισμού της Ισλανδίας για την τουριστική προβολή και προώθηση της χώρας. Το σχετικό βίντεο δείχνει έναν αστροναύτη να περιμένει την πτήση του για τον πλανήτη Άρη, η οποία όμως καθυστερεί και ακυρώνεται. Τελικά αυτός προτιμά να πάει στην Ισλανδία την οποία βρίσκει καλύτερη από το διάστημα (Better than space είναι ο τίτλος της καμπάνιας). «Με όλες τις απόκοσμες εμπειρίες, ένα ταξίδι στην Ισλανδία θα σας κόψει την ανάσα. Όχι κυριολεκτικά όμως. Έχουμε οξυγόνο» είναι το σχετικό σλόγκαν που συνοδεύει το βίντεο.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί πολλά για τα πανάκριβα τουριστικά ταξίδια στο διάστημα με το τεράστιο περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Προφανώς οι άνθρωποι του Visit Iceland αυτό θέλουν να «εκμεταλλευτούν», υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι μπορούν να βρουν μια παρόμοια εμπειρία στην Ισλανδία με πολύ μικρότερο κόστος και αποτύπωμα άνθρακα και με απεριόριστο οξυγόνο, φρέσκο φαγητό και πηγές που αναβλύζουν ζεστό ιαματικό νερό που προσφέρει ευεξία.
Το συγκεκριμένο βίντεο είναι και μια απάντηση σ΄ αυτούς που επιμένουν ακόμη στις μέρες μας να δημιουργούν αδιάφορα τουριστικά βίντεο που δείχνουν όμορφα τοπία με απαλή μουσική και ενίοτε ένα όμορφο ζευγάρι να περιφέρεται ευτυχισμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=YmOISr3k3y0

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments