Ο τουρισμός στη Μεσόγειο είναι μια υπόθεση που ότι κακό και να γίνει, πάντα ευνοείται η Ισπανία. Με εξαιρετικές υποδομές, σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ και ικανοποιητική τουριστική συνείδηση, οι Ισπανοί δημιούργησαν ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν που κερδίζει πάντα, ακόμη και στα δύσκολα. Το 2016 ήταν εξαιρετική χρονιά για τον ισπανικό τουρισμό καθώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις και τα θέματα διεθνούς ασφάλειας ευνόησαν ιδιαίτερα τον τουρισμό, στη χώρα της Ιβηρικής. Συνολικά 75.3 εκατομμύρια τουρίστες υποδέχθηκε η Ισπανία το 2016 εισπράττοντας από αυτούς περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν στο 11% του ΑΕΠ και εξασφαλίζει απασχόληση για έναν στους οκτώ Ισπανούς. Σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στη χώρα μας, δεν ήταν μόνο αυξημένες οι αφίξεις κατά 9.9% σε σχέση με το 2015 άλλα και οι εισπράξεις κατά 8.3%. Σε σύγκριση με την Ισπανία, η Ελλάδα είχε το ένα τρίτο των τουριστών αλλά μόλις το ένα έβδομο των εισπράξεων.
Το πόσο μεγάλη προσοχή και σημασία δίνει η Ισπανία στον τουρισμό φάνηκε χθεςστα εγκαίνια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Fitur 2017 που διεξάγεται στη Μαδρίτη. Τα εγκαίνια έγιναν από το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, δίνοντας την ανάλογη λάμψη και δημοσιότητα.
Η Fitur ολοκληρώνεται την Κυριακή και η Μαδρίτη αναμένει έσοδα από τους επισκέπτες της έκθεσης κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο τουριστικά πολύ χαμηλή.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments