Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την Ιρλανδία χωρίς τις παμπ, δηλαδή τις γνωστές και ενίοτε ιστορικές μπυραρίες όπου το κέφι και οι μπίρες ρέουν. Αποτελούν μέρος της κουλτούρας και τις καθημερινότητας των Ιρλανδών. Και όμως, λόγω της πανδημίας οι παμπ είναι κλειστές εδώ και 16 μήνες.
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας είχε υποσχεθεί πως από την επόμενη Δευτέρα 5 Ιουνίου θα άνοιγαν και πάλι, ωστόσο με την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού να εξαπλώνεται γρήγορα η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφαση της. Ωστόσο αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων οπότε η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μια ενδιάμεση λύση. Δηλαδή ανοιχτές παμπ αλλά μόνο για εμβολιασμένους.
Έτσι η διάσημη περιοχή του Δουβλίνου με τις ιστορικές Παμπ, η Temple Bar, αναμένεται να ζωηρέψει και πάλι. Είναι μια περιοχή στη νότια όχθη του ποταμού Liffey, στο κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας, η οποία φημίζεται για δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι αποτελεί το πολιτιστικό κέντρο της πόλης καθώς εκεί εδρεύουν σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς της Ιρλανδίας καθώς και χώροι τέχνης. Ωστόσο, αυτό που την κάνει διάσημη και ενδιαφέρει τους περισσότερους, είναι ότι η Temple Bar είναι το κέντρο της έντονης νυχτερινής ζωής του Δουβλίνου. Στην περιοχή αυτή θα βρείτε τις περισσότερες από τις διάσημες pub της Ιρλανδίας με τις περίτεχνες διακοσμήσεις και τις κάθε λογής μπίρες να ρέουν. Η κίνηση κάθε βράδυ είναι ζωηρή ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ γίνεται χαμός.
Οι περισσότερες pub έχουν και ζωντανή μουσική, με μικρές μπάντες που ανεβάζουν το κέφι στα ύψη. Εκτός από τις pub, μερικές από τις οποίες έχουν ιστορική αξία και αποτελούν έργα τέχνης, στην περιοχή υπάρχουν πολλά εστιατόρια και άλλοι χώροι διασκέδασης.
Όταν λοιπόν βρεθείτε στο Δουβλίνο, όλοι οι δρόμοι θα σας οδηγήσουν το βράδυ στην Tample Bar. Περιηγηθείτε στα στενά, επιλέξτε pub και καλή διασκέδαση.
Οι φωτογραφίες είναι από παλιότερες επισκέψεις μας στo Δουβλίνο, τότε που ο κορωνοϊος δεν ήταν ούτε στους εφιάλτες μας.