Η Post Office Travel Money, μια υπηρεσία των Βρετανικών ταχυδρομείων, έκανε και φέτος την έρευνα της σχετικά με τις πιο φθηνές πόλεις στην Ευρώπη να κάνει κάποιος ένα citybreak. Παραδοσιακά τις πρώτες θέσεις σ΄αυτόν τον κατάλογο καταλάμβαναν πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης που συνήθως φημίζονται για τις χαμηλές τιμές. Ωστόσο αυτό άλλαξε.
Έτσι για φέτος ως ο φθηνότερος citybreak προορισμός στην Ευρώπη είναι η Αθήνα, καθώς η Post Office Travel Money διαπίστωσε ότι οι τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα έχουν μειωθεί κατά 15% από το 2021. Το κόστος για ένα ζευγάρι για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, γεύματα, εισιτήρια για αξιοθέατα και εισιτήρια συγκοινωνιών, ανήλθε σε 207 λίρες.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια που τα Βρετανικά Ταχυδρομεία διεξάγουν αυτή την ανάλυσή, που μια πόλη στη Δυτική Ευρώπη βρέθηκε να είναι η φθηνότερη.
Στη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους φθηνότερους citybreak προορισμούς είναι μια ακόμη πόλη της Δυτικής Ευρώπης η Λισαβώνα με 218 λίρες.
Ακολουθούν στον κατάλογο η Κρακοβία στην Πολωνία (£219), η Ρίγα στη Λετονία (£220) και η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία (£221).
Έξι από τις πόλεις που αναλύθηκαν έχουν υπερδιπλάσιο κόστος από την Αθήνα: είναι η Στοκχόλμη (£421), το Παρίσι (£423), το Δουβλίνο (£436), η Κοπεγχάγη (£456), η Βενετία (£457) και το Άμστερνταμ (£593).
Ωστόσο παρ΄όλο που έχουν υπερδιπλάσιο κόστος από την Αθήνα προσελκύουν πολλαπλάσιους τουρίστες καθώς έχουν πολύ ισχυρό τουριστικό προϊόν και ανάλογη φήμη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments