Το ξενοδοχείο «Stanley» βρίσκεται στο Estes Park του Κολοράντο των ΗΠΑ και άνοιξε επίσημα τις πόρτες του το 1909 σαν χειμερινό θέρετρο. Άγνωστο από πότε, αλλά θεωρείται ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού πολλοί πελάτες ισχυρίζονται ότι έχουν παρατηρήσει περίεργα φαινόμενα στους χώρους του ξενοδοχείου, ειδικά στην αίθουσα χορού! Το 1973 ο συγγραφέας Stephen King επέλεξε να διαμείνει σε αυτό το ξενοδοχείο με σκοπό να βρει θεραπεία στον αλκοολισμό. Το περιβάλλον τον ενέπνευσε ώστε το 1977 να εκδώσει το μυθιστόρημα The Shining, ενώ αργότερα ακολούθησε η πασίγνωστη ταινία θρίλερ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ The Shining «Η Λάμψη» (1980), με πρωταγωνιστές τον Τζακ Νίκολσον και τη Σέλεϊ Ντιβάλ. Οι κινηματογραφόφιλοι θα θυμούνται τις τελευταίες σκηνές θρίλερ μέσα σε πυκνό χιόνι έξω από το ξενοδοχείο.
Στην πραγματικότητα οι περισσότερες εσωτερικές σκηνές δεν λήφθησαν μέσα στο ξενοδοχείο αλλά στα Elstree Studios στην Αγγλία, ενώ την εξωτερική όψη του ξενοδοχείου απεικονίζει το Timberline Lodge το οποίο βρίσκεται σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων από το Πόρτλαντ.
Πολλοί επισκέπτες πηγαίνουν λόγω της κινηματογραφικής φήμης. Σήμερα το ιστορικό ξενοδοχείο Stanley προσφέρει πολυτελείς υπηρεσίες και εξαιρετική κουζίνα με εκπληκτική θέα και μια θαυμάσια τοποθεσία, μόλις έξι χιλιόμετρα από το Rocky Mountain National Park στο Estes Park του Κολοράντο. Απευθύνεται σε επισκέπτες που αναζητούν αναψυχή, με δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία, αλιεία, να παίξουν γκολφ, να δουν άγρια ζώα, να κάνουν σπα και να απολαύσουν ψυχαγωγία στην ύπαιθρο όλο το καλοκαίρι.Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι όταν ο Stephen King επισκέφθηκε το Stanley, έμεινε στο δωμάτιο 217, ενώ το ίδιο νούμερο αναφερέται στο μυθιστόρημα σαν στοιχειωμένο δωμάτιο στο φανταστικό ξενοδοχείο Overlook Hotel. Στη ταινία όμως αλλάχθηκε με το ανύπαρκτο δωμάτιο 237, διότι οι ιδιόκτητες του ξενοδοχείου φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των πελατών τους. Κι όμως πολλοί είναι οι πελάτες που ζητούν να μείνουν στο δωμάτιο 217!

Πείτε τη γνώμη σας

avatar