Το Καράκιοϊ (Karaköy), μια από τις σημαντικότερες περιοχές της Κωνσταντινούπολης, προσφέρει στους επισκέπτες από πολυτελή καταλύματα μέχρι καταστήματα, εστιατόρια και κέντρα σύγχρονης τέχνης. Το Galataport, το λιμάνι κρουαζιέρες, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Καράκιοϊ, βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Νέο Αναπτυξιακό Έργο» παγκοσμίως στο πλαίσιο των Βραβείων MAPIC 2023 στις Κάννες της Γαλλίας.
Εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο Νέο Αναπτυξιακό Έργο» (Best New Development Project), το Galataport βραβεύτηκε για την καινοτομία του όσον αφορά τη χρήση νέων τεχνολογιών, τον περιβαλλοντικό και τοπικό αντίκτυπο και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, στοιχεία που αποσκοπούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας, της ικανοποίησης των πελατών, της μέσης δαπάνης, αλλά και στην ανάδειξη μιας ξεχωριστής εμπειρίας που προσφέρει ένας νέος εμπορικός προορισμός.

Με θέα στον Βόσπορο…

Το Καράκιοϊ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του Γαλατά και κάτω από τον ομώνυμο πύργο, καλύπτει μια περιοχή από τις όχθες του Κεράτιου Κόλπου έως τον Βόσπορο. Μετατρέποντας το ιστορικό λιμάνι της Κωνσταντινούπολης σε μια ζωντανή γειτονιά γαστρονομίας, πολιτισμού, τεχνών και αγορών, το Galataport φιλοξενεί και τα δύο πολύ διάσημα μουσεία της Κωνσταντινούπολης. Το İstanbul Modern, το πρώτο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Τουρκίας, και το Μουσείο Ζωγραφικής και Γλυπτικής της Κωνσταντινούπολης, το πρώτο μουσείο πλαστικών τεχνών της Τουρκίας, βρίσκεται επίσης στην ίδια γειτονιά. Στους χώρους του παρουσιάζεται μια σημαντική επισκόπηση της τουρκικής ιστορίας της τέχνης από την ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα έως τα τέλη του εικοστού αιώνα. Στη συλλογή του μουσείου συμπεριλαμβάνονται 10.497 πίνακες ζωγραφικής, 719 γλυπτά, 257 κεραμικά, 182 καλλιγραφίες, 10 εικόνες και μία εγκατάσταση.
Αυτή η ζωντανή γειτονιά είναι επίσης γνωστή για μια σειρά από τεμένη, εκκλησίες και συναγωγές μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας. Το τέμενος Κιλίτς Αλί Πασά (Kılıç Ali Paşa) και η εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή στον Γαλατά συγκαταλέγονται στα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments