Η πλούσια γαστρονομική κουλτούρα της Ανατολίας, ένα μείγμα γεύσεων και αρχαίων παραδόσεων μιας εύφορης γεωγραφικής περιοχής, θα γιορταστεί σε όλο τον κόσμο, από τις 21 έως τις 27 Μαΐου του 2024, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Τουρκικής Κουζίνας. Η Εβδομάδα Τουρκικής Κουζίνας, η οποία γιορτάζεται φέτος για τρίτη χρονιά, θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις και εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διοργανώνονται στο εξωτερικό αλλά και εντός της χώρας. Οι νόστιμες, υγιεινές, παραδοσιακές συνταγές της βιώσιμης τουρκικής κουζίνας, που εκτελούνται χωρίς να παράγουν απόβλητα (zero waste), θα αναδειχθούν στο πλαίσιο διάφορων δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Τουρκικής Κουζίνας, ενώ οι φετινές διεθνείς εκδηλώσεις συγκεκριμένα θα παρουσιάσουν τα αιγαιοπελαγίτικα μενού της τουρκικής γαστρονομίας.

Συνδέοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση: Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις…

Οι τουρκικές ακτές που βρέχονται από το Αιγαίο αποτελούν πόλο έλξης χάρη στη εκπληκτική ομορφιά τους, τη μακραίωνη ιστορία τους και την κουλτούρα υγιεινής διατροφής που αναδεικνύουν. Το 2010, η UNESCO αναγνώρισε τη μεσογειακή διατροφή ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Τα τελευταία χρόνια, τα εστιατόρια που άνοιξαν στην περιοχή του Αιγαίου φιλοξενούν καινοτόμους σεφ που δημιουργούν γαστρονομικά θαύματα και φέρνουν προϊόντα που καλλιεργούνται στα κοντινά χωράφια απευθείας στο τραπέζι χρησιμοποιώντας βιώσιμες μεθόδους παραγωγής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments