Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Το ρητό «πενία τέχνας κατεργάζεται» το έχουμε δει πολλές φορές να βρίσκει εφαρμογή και δη, σε δύσκολες οικονομικά περιόδους. Στην εποχή που διανύουμε λοιπόν, το οικονομικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να βρούμε λύσεις για κάτι ακόμη πιο δύσκολο και αυτό είναι το υγειονομικό κομμάτι. Οι αποστάσεις, ο φόβος που υπάρχει στη συνύπαρξη αγνώστων έχει φέρει την εστίαση σε ένα σημείο δύσκολο που την καθιστά τον πρώτο κλάδο «επικινδυνότητας» σύμφωνα με τους κρατικούς φορείς που κάθε φορά αποφασίζουν να την κλείσουν πρώτη σε περιόδους έξαρσης του ιού.
Στην Σουηδία, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, γεννήθηκε μία πρωτότυπη ιδέα η οποία δίνει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Τριακόσια πενήντα χιλιόμετρα ανατολικά της Στοκχόλμης, στην περιοχή της Γουέρμλαντ, δημιουργήθηκε το εστιατόριο “Bord för en” που μεταφράζεται ως «Τραπέζι για Έναν» και δίνει τη δυνατότητα να φάει κανείς μόνος του, στη μέση ενός αγρού σε ένα τραπέζι όπου δεν θα έρθει σε επαφή ούτε καν με σερβιτόρο αλλά την θέση του θα υποκαταστήσει ένα καλάθι που θα περιλαμβάνει τα πιάτα της επιλογής του πελάτη.
Το μεγαλύτερο θετικό άλλωστε είναι πως τα φαγητά είναι μαγειρεμένα σπιτικά από την υπεύθυνη του εστιατορίου στην κουζίνα της με φρέσκα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Το μενού περιλαμβάνει τρία διαφορετικά πιάτα και ποτό.
Μόλις ολοκληρωθεί η μοναδική εμπειρία του μοναχικού πλην πρωτότυπου γεύματος στη φύση ο πελάτης χτυπάει ένα κουδουνάκι για να πάρει το λογαριασμό. Φυσικά, για να δειπνίσει κανείς στο συγκεκριμένο εστιατόριο πρέπει να κάνει έγκαιρα κράτηση καθώς το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει δει μεγάλη επιτυχία και η υπεύθυνη αναφέρει πως έχει συνεχώς κρατήσεις και κυρίως από άντρες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments