Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να απολαύσεις τις χαρές της φύσης θα πρέπει να πληρώσεις. Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα σε λίμνες και πάρκα της Ολλανδίας που για να κάνεις το μπάνιο σου ή την βόλτα σου πληρώνεις είσοδο. Βέβαια σου παρέχουν τα πάντα. Ασφάλεια, καθαρότητα, αποδυτήρια, τουαλέτες, αναψυκτήριο, πάρκινγκ κλπ. και στο τέλος λες άξιζε τον κόπο.
Η Ελβετία δεν έχει θάλασσα, έχει όμως πολλές λίμνες οι οποίες κατακλύζονται τα καλοκαίρια από ντόπιους και τουρίστες που αναζητούν λίγη δροσιά και επαφή με τη φύση. Ωστόσο στη λίμνη Κομέζ στο καντόνι Γκριζούν που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων μέτρων και συχνά περιγράφεται ως το «μαργαριτάρι της Ελβετίας», οι αρχές αποφάσισαν να βάλουν εισιτήριο, προκειμένου να κάνεις το μπάνιο σου. Πλέον κοστίζει 18,5 ευρώ που ακόμη και οι «πλούσιοι» Ελβετοί το βρίσκουν ακριβό.
Επίσης οι αρχές ανακοίνωσαν πως πλέον η λίμνη μπορεί να δέχεται καθημερινά μέχρι 1700 επισκέπτες. Ο δήμος Βέρνης υποστηρίζει πως η περιοχή εμφάνιζε σημάδια υπερτουρισμού και πως έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν να είναι αργά.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν πως απαιτείται προσοχή, ώστε να μην οδηγηθούμε σε ιδιωτικοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην Ελλάδα απολαμβάνουμε τη φύση δωρεάν ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε ξαπλωμένοι στις ξαπλώστρες των μπητς μπαρ…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments