Η εμβληματική αμαξοστοιχία Eastern Express, η οποία προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία από την κεντρική προς την ανατολική Τουρκία ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρώτο της ταξίδι για την περίοδο 2023-2024, και άρχισε ξανά να υποδέχεται τους επιβάτες της. Το ταξίδι με την Eastern Express, μια διαδρομή περίπου 1.310 χιλιομέτρων, ξεκινά από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα (Ankara), συνεχίζει στο Κιρίκαλε (Kırıkkale), την Καισάρεια (Kayseri), τη Σεβάστεια (Sivas), το Ερζιντσάν (Erzincan) και το Ερζερούμ (Erzurum) και καταλήγει στην πόλη Καρς (Kars). Το ταξίδι διαρκεί περίπου 26 ώρες και δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να απολαύσουν την ποικιλόμορφη γεωγραφία της χώρας κατά μήκος της διαδρομής και να παρατηρήσουν πώς οι ανατολικές επαρχίες μεταμορφώνονται σε εξαιρετικούς χειμερινούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Στη διαδρομή Άγκυρα-Καρς λειτουργούν δύο ξεχωριστές αμαξοστοιχίες, η Eastern Express και η Touristic Eastern Express. Η Eastern Express απέκτησε τέτοια δημοφιλία τα τελευταία χρόνια, ώστε το 2019 προστέθηκε στη διαδρομή μια εκδοχή για τουριστικούς σκοπούς προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση. Η Eastern Express διαθέτει βαγόνια με θέσεις καθήμενων και βαγόνια με κουκέτες και κάνει περίπου 50 στάσεις, ενώ η Touristic Eastern Express περιλαμβάνει βαγόνια για ύπνο και βαγόνι εστίασης και κάνει 29 στάσεις. Οι στάσεις της Eastern Express διαρκούν πολύ λίγο, ενώ η Touristic Eastern Express κάνει στάσεις δύο έως τριών ωρών, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να δουν περισσότερα κατά μήκος της διαδρομής.
Η Touristic Eastern Express διαθέτει οκτώ βαγόνια ύπνου και ένα βαγόνι εστίασης. Κάθε βαγόνι ύπνου διαθέτει δέκα διαμερίσματα (δωμάτια) με δύο κρεβάτια. Αν και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το πρωινό και το δείπνο τους στο βαγόνι εστίασης, μια ολοένα και συχνότερη τάση είναι να δειπνεί κανείς απολαμβάνοντας την άνεση του διαμερίσματός του, όπου οι επιβάτες μπορούν να ετοιμάσουν και να διακοσμήσουν ένα τραπέζι σύμφωνα με το γούστο τους, με λιχουδιές που φέρνουν μαζί τους ή παραγγέλνουν από τις στάσεις κατά μήκος της διαδρομής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments