Η Αγγλία και όχι ολόκληρη η Βρετανία, χαλαρώνει και άλλο τα υγειονομικά μέτρα όσον αφορά την είσοδο στην επικράτεια της. Έτσι καταργείται το σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» καθώς πλέον υπάρχει μια μόνο λίστα χωρών, η κόκκινη και ευτυχώς η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται σ΄αυτήν.
Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση αναχώρησης τους για την Αγγλία. Ωστόσο θα πρέπει να κάνουν ένα PCR τεστ τη δεύτερη μέρα της άφιξης τους στην Αγγλία. Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να αντικατασταθεί το PCR τεστ που στην Αγγλία στοιχίζει ουκ ολίγα με ένα φθηνότερο ράπιντ.
Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, θα εξακολουθήσουν να έχουν την υποχρέωση τεστ πριν από το ταξίδι στην Αγγλία και μοριακού τεστ τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα από την άφιξη, καθώς και την υποχρέωση καραντίνας για δέκα ημέρες στο σπίτι τους, ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται.
Για τους ταξιδιώτες από «κόκκινες» χώρες, που δεν μπορούν παρά να είναι Βρετανοί υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι, διατηρείται η υποχρέωση καραντίνας 11 ημερών σε προεπιλεγμένο από την κυβέρνηση ξενοδοχείο έναντι κόστους 2.285 λιρών που επωμίζεται ο ταξιδιώτης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments