Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια έρευνας, μελέτης και σχεδιασμού από το Ινστιτούτο Seasteading, σχετικά με τη δυνατότητα κατασκευής και λειτουργίας μιας μόνιμης πλωτής πόλης πάνω στη θάλασσα.
Αυτή η πλωτή πόλη αν και όποτε υλοποιηθεί, θα ονομάζεται Artisanopolis. Θα αποτελείται από τεράστια αποσπώμενα μπλοκ-πλατφόρμες ανά “γειτονιά”, ενώ κυκλικά θα περιβάλλεται από ειδικό τείχος, για την προστασία από τυχόν τεράστια κύματα ή άλλο εξωτερικό κίνδυνο.
Υπάρχει η πρόβλεψη να κατασκευαστούν πολλοί τέτοιοι πλωτοί οικισμοί, σε ήρεμες θάλασσες οπουδήποτε στο κόσμο, σε εθνικά ή διεθνή ύδατα, ενώ θα χρησιμοποιούνται είτε σαν μόνιμες κατοικίες, ή σαν αυτόνομες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και για υδατοκαλλιέργειες, επιχειρηματικά πάρκα κ.α.
Η ενέργεια θα παρέχεται από φωτοβολταϊκά πάνελ αλλά και την υδροηλεκτρική μέθοδο, το νερό από αφαλάτωση και μέρος της τροφής από ειδικά θερμοκήπια-πλατφόρμες.
θα υπάρχει η δυνατότητα, της ενοικίασης, αγοράς αλλά και χρονομεριστικής μίσθωσης, ενώ παράλληλα έχει προβλεφθεί και η απασχόληση των ίδιων των κατοίκων έναντι μισθού. Θα υπάρχουν έντεκα( 11 ) ενότητες, με κατοικίες, πλατείες, μαρίνες κ.α.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments