Τρεις αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τους από και προς το Κατάρ. Πρόκειται για την Etihad Airways, την Emirates και την Flydubai, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες από τουλάχιστον έξι αραβικές χώρες ανάμεσα στις οποίες η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι χώρες αυτές διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας το μικρό αλλά πλούσιο κρατίδιο του αραβικού κόλπου, ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το ισλαμικό κράτος και την Αλ Κάιντα με στόχο να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Οι έξι αραβικές χώρες κάλεσαν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν το Κατάρ μέσα σε δυο εβδομάδες ενώ έδωσαν διορία στους διπλωμάτες του Κατάρ να εγκαταλείψουν τις χώρες τους μέσα σε 48 ώρες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε πως η χώρα έκλεισε τα σύνορα της με το Κατάρ και απέκλεισε τον εναέριο χώρο της για την Qatar Airways η οποία διέκοψε τα δρομολόγια της προς τις χώρες αυτές.  Oι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν δραματικά την Qatar Airways, μια από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες στην περιοχή καθώς με αποκλεισμένο τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας θα είναι δύσκολη η πρόσβαση των αεροσκαφών της προς την Ευρώπη και την Δύση γενικότερα.

Η διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ ξεκίνησε από το Μπαχρέιν,και στη συνέχεια ακολούθησαν η Σαουδική Αραβία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Αίγυπτος, η Υεμένη και η Λιβύη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments