Από σήμερα 1 Ιουλίου έχει τεθεί σε εφαρμογή σε όλες της χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λίχτενσταϊν και μέσα στις επόμενες ημέρες στην Ελβετία το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19.
Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, 26 κράτη της ΕΕ, από τα συνολικά 27, είχαν συνδεθεί στο δίκτυο του συστήματος και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχαν εκδοθεί 200 εκατομμύρια πιστοποιητικά.
Οι κάτοχοι του μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές χωρίς να υπόκεινται σε περιορισμούς με κυριότερο περιορισμό την καραντίνα.
Για να αποκτήσει κάποιος αυτό το πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή να έχει πρόσφατο αρνητικό μοριακό τεστ ή να έχει νοσήσει και να έχει αποκτήσει αντισώματα.
Αναμένεται ως η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει την κινητικότητα μεταξύ των χωρών που προαναφέραμε καθώς ιδιαίτερα το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας έκανε να ταξιδεύουν μόνο όσοι δεν μπορούσαν να το αποφύγουν.
Επίσης είναι σίγουρο πως το πιστοποιητικό αυτό οσονούπω θα είναι απαραίτητο για είσοδο σε χώρους διασκέδασης, σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις κλπ.
Ωστόσο προσοχή. Καθώς η παράλλαξη Δέλτα καλπάζει, οι χώρες έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν προσωρινά το πιστοποιητικό στην επικράτεια τους για να προστατέψουν τον πληθυσμό τους.
Κοντολογίς αν δεν ξεμπερδέψουμε μ΄αυτήν την λαίλαπα που μας βρήκε ελεύθερη μετακίνηση δεν πρόκειται να δούμε…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments