Αποτελεί παρήγορη είδηση το άνοιγμα 3.714 τουριστικών αξιοθέατων σε 28 επαρχίες της Κίνας, μετά από δυόμιση περίπου μήνες από τότε που έκλεισαν. Η τουρισμός της Κίνα φαίνεται να ξαναπαίρνει μπρος αργά και σταδιακά. Ήδη οι πρώτοι επισκέπτες έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, όπως εθνικά πάρκα, ιστορικά μνημεία, μουσεία κλπ.
Ωστόσο προς το παρόν η είσοδος σ΄αυτά γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο, ώστε οι επισκέπτες να μην ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο όριο. Επίσης η είσοδος στα μουσεία γίνεται μετά από θερμομέτρηση ενώ οι επισκέπτες υποχρεωτικά πρέπει να φορούν μάσκα. Σιγά σιγά ξεκινούν την επαναλειτουργία του και αρκετά ξενοδοχεία.
Όλα αυτά αφορούν στον εσωτερικό τουρισμό. Ξένοι τουρίστες δεν υπάρχουν όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον, άλλωστε όλες οι χώρες πλήττομαι από τον κορωνοϊό, αλλά και γιατί η Κίνα έθεσε αυστηρούς περιορισμούς στην είσοδο ξένων πολιτών στη χώρα για να μην εισαχθούν νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Για τον πλανήτη είναι υψίστης σημαίας η επανεκκίνηση του τουρισμού όταν ο εφιάλτης τελειώσει, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για απώλεια 75 εκατομμυρίων άμεσων θέσεων εργασίας, δηλαδή μια πραγματική τραγωδία

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments