Και αυτό γιατί όπως αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα υποχρεώνονται σε δεκαήμερη καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρα της πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας. Στην πορτοκαλί λίστα της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκεται η χώρα μας, όπως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτό θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου και προς το παρόν αφορά την Αγγλία όχι όμως τη Σκωτία, την Ουαλία και την Β. Ιρλανδία, καθώς αναμένονται συζητήσεις με τις τοπικές κυβερνήσεις.
Οι εμβολιασμένοι που θα επιστρέφουν στην Αγγλία από τις διακοπές τους σε πορτοκαλί χώρες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ. Επίσης θα πρέπει να κάνουν PCR τεστ τη δεύτερη μέρα της επιστροφής τους όχι όμως και την 8η όπως ισχύει τώρα. Κοντολογίς ένα τεστ λιγότερο που στην Αγγλία κοστίζει ουκ ολίγα χρήματα.
Το ερώτημα είναι αν μετά την σημερινή εξέλιξη, οι εμβολιασμένοι Άγγλοι θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά πράγματα καθώς η διάθεση των Άγγλων για ταξίδια στο εξωτερικό παραμένει χαμηλή, τα υποχρεωτικά τεστ δημιουργούν επιπλέον κόστος και οι περιορισμοί στη διασκέδαση στα μέρη που πάνε δημιουργούν επιπλέον επιφυλάξεις.
Ωστόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας και οι λίγοι Άγγλοι είναι αναγκαίοι για την επιβίωση αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments