Καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, οι χώρες κάνουν ποιο αυστηρούς τους όρους και τις προϋποθέσεις για να εισέλθει κάποιος στην επικράτεια τους.
Στις ΗΠΑ, μια από τις πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης είναι, οι ταξιδιώτες εξωτερικού που φτάνουν στη χώρα από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου να μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών.
Η Γαλλία θα απαιτεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής από όσους φτάνουν στη χώρα να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Ωστόσο από το μέτρο θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι από διπλανές χώρες που χρειάζεται να περνούν τα σύνορα καθώς και όσοι μετακινούνται με χερσαία μέσα.
Μέχρι τώρα η Γαλλία επιτρέπει σε όλους να εισέλθουν στη χώρα χωρίς αρνητικό τεστ, ακόμη και αν προέρχονται από τις λεγόμενες κόκκινες χώρες.
Στη Στοκχόλμη, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση των επιδημιών παρότρυνε τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν «για ταχεία κλιμάκωση της αυστηρότητας των μέτρων» για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας «εντός των προσεχών εβδομάδων», ώστε «να προφυλαχθούν» τα συστήματα υγείας, καθώς και για «να επιταχύνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού».
Στο μεταξύ μετά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία οι αρχηγοί κρατών συζήτησαν τον συντονισμό των χωρών της Ένωσης απέναντι στην υγειονομική κρίση, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η ΕΕ τάσσεται υπέρ των ανοιχτών συνόρων, αλλά απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.
Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Μισέλ υπογράμμισε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους και σε επόμενο στάδιο θα εξεταστεί «εάν και κάτω από ποιες συνθήκες» το πιστοποιητικό αυτό «θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί» ευρύτερα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments