Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ο Δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ ανακοίνωσαν την ακύρωση του φετινού Oktoberfest, της διάσημης γιορτής της μπίρας που κάθε Σεπτέμβριο ξεκινά στο Μόναχο και διαρκεί 15 μέρες.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρτι του κόσμου που κάθε χρόνο προσελκύει μέχρι και 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ακόμη και από πολύ μακρινές χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Η οικονομική ζημιά για δεύτερη συνεχή χρόνια είναι πολύ μεγάλη καθώς ο τζίρος για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που δημιουργεί είναι τουλάχιστον 13.000.
Οι διοργανωτές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην ακύρωση ή την πραγματοποίηση του υπο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς. Προτίμησαν το πρώτο καθώς “το μεγαλύτερο παγκόσμιο φεστιβάλ θα καταστρεφόταν εάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί υπό όρους”, τόνισε ο Μάρκους Ζέντερ, Πρωθυπουργός της Βαυαρίας.
Στο μεταξύ Γερμανοί επιχειρηματίες ανακοίνωσαν πως θα διοργανώσουν Oktoberrfest στο Ντουμπάι που προφανώς όλα επιτρέπονται.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει ήδη βρεθεί έκταση 420.000 τ.μ. στην μαρίνα του Ντουμπάι και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια. Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ρεπλίκες ορόσημων του Μονάχου, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια. Δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι «μαϊντανοί» , μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί ‘Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα ‘Αντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Λόταρ Ματέους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments