Το 2024 είναι μια χρονιά που η παγκόσμια δημοσιότητα θα στρέψει τα φώτα της πολλές φορές στο Βερολίνο. Όχι μόνο γιατί διοργανώνονται μεγάλες εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και γιατί η γερμανική πρωτεύουσα θα γιορτάσει φέτος μεγάλες ιστορικές επετείους.
-Ήδη ξεκίνησε αυτές τις μέρες το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ Berlinale, ένα από τα μεγαλύτερα, προσελκύοντας αστέρια της 7ης τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.
-Μεταξύ 5 και 7 Μαρτίου η ταξιδιωτική βιομηχανία θα συναντηθεί στο ITB Berlin, την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του πλανήτη που προσελκύει ανθρώπους και φίλους του τουρισμού απ’ όλο τον κόσμο.
-Το καλοκαίρι, το Βερολίνο θα φιλοξενήσει αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου UEFA Euro 2024 ανάμεσα στους οποίους και τον μεγάλο τελικό.

Επίσης η πόλη προετοιμάζεται να γιορτάσει μεγάλες επετείους με εκδηλώσεις που υπόσχονται να αφήσουν εξαιρετικές εντυπώσεις.
-35 χρόνια από την πτώση του τοίχους Βερολίνου: Μια ολόκληρη σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με υψηλούς διεθνείς καλεσμένους έχει προγραμματιστεί για τον εορτασμό της επετείου. Η κορύφωση τους θα είναι στις 9 Νοεμβρίου, επέτειο των ιστορικών γεγονότων που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.
-20 χρόνια Φεστιβάλ Φωτός, ένα από τα πιο εντυπωσιακά του κόσμου, υπόσχεται να ρίξει φως και χρώμα στα σημαντικότερα κτίρια και μνημεία της πόλης τον Οκτώβριο..
-50ος Μαραθώνιος του Βερολίνου : Κάθε φθινόπωρο, η διοργάνωση προσελκύει περίπου 45.000 δρομείς, από 120 χώρες.
-100 χρόνια S-Bahn : Ένα πρόγραμμα για τον εορτασμό του προαστιακού σιδηροδρόμου έχει προγραμματιστεί για τους Βερολινέζους, τις οικογένειες, τους λάτρεις της τεχνολογίας και τους επισκέπτες της πόλης τον Αύγουστο.

Αυτά και άλλα πολλά θα συμβούν φέτος στο Βερολίνο που μας προκαλούν και μας προσκαλούν να το επισκεφτούμε.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments