Καρναβάλι τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατραίων. Καθόλου άσχημη ιδέα, αν σκεφτεί κανείς πως με υψηλές θερμοκρασίες το καρναβάλι είναι πιο κοντά στον διονυσιακό του χαρακτήρα. Ούτε θα ξεπαγώνουν οι καλλίγραμμες βασίλισσες του καρναβαλιού πάνω στα εντυπωσιακά άρματα. Κάποια καρναβάλια γίνονται ήδη κατακαλόκαιρο στην Ευρώπη, όπως αυτό σε περιοχή της  Μάλτας τον δεκαπενταύγουστο, αλλά και το διάσημο Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ στην ομώνυμη περιοχή του Λονδίνου που προσελκύει κάθε Αύγουστο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Ωστόσο αυτά θέλουν τόλμη και δημιουργική τρέλα που στην χώρα μας δεν υπάρχουν.

Όλο αυτό ξεκίνησε από την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει της καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, για να εμποδίσει την εξάπλωση του Κορωνοϊού που έφτασε και στη χώρα μας. Υπόσχεται μάλιστα οικονομική βοήθεια στους πληγέντες.

«Καταστρεφόμαστε» φωνάζουν σε Ξάνθη, Ρέθυμνο,  Πάτρα και άλλες περιοχές που υπολόγιζαν πολύ στον τζίρο αυτού του τριημέρου. Και καθώς ζούμε στη χώρα που ο καθένας κάνει το δικό του χωρίς να πειθαρχεί σε υπερκείμενες αρχές και αποφάσεις, σε αρκετές περιοχές λένε ευθέως ή  αφήνουν να εννοηθεί πως τα καρναβάλια θα παρελάσουν κανονικά παρά την απαγόρευση. Ελπίζουμε να μην δούμε ΜΑΤ και εκεί.

Μάλιστα από την Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας ανακοινώθηκε ήδη «ότι σε επικοινωνία με τους προέδρους τόσο του  ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ και ΜΠΟΥΛΕΣ καθώς και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΝΤΑΒΕΛΗΣ” που αναπαριστούν το ιστορικό δρώμενο στην ΗΡΩΙΚΗ ΠΟΛΗ της ΝΑΟΥΣΑΣ αυτό θα διεξαχθεί κανονικά. Παράλληλα οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για καλές χιονοδρομίες στο ΣΕΛΙ και στα 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ.

Όλοι οι επισκέπτες στην περιοχή θα μείνουν ευχαριστημένοι από τις πάμπολλες εκδηλώσεις των καταστηματαρχών που ετοιμάστηκαν  άψογα για την υποδοχή τους. Καλή Αποκριά σε όλους».

Στο μεταξύ δεκάδες τουρκικά γκρουπ, που όπως κάθε χρόνο  ήταν να έρθουν για το καρναβάλι της Ξάνθης, ζητούν τα λεφτά τους πίσω από τους ξενοδόχους,  καθώς  όπως λένε «χωρίς καρναβάλι δεν έχει νόημα να έρθουμε. Αν δεν γίνει τα λεφτά μας πίσω»  Ενός κακού μύρια έπονται…

 

 

Πείτε τη γνώμη σας

avatar