Η Βελγίδα Zara Rutherford, είναι μόλις 19 ετών. Όταν το καλοκαίρι αποφοίτησε από το Λύκειο ξεκίνησε ένα μοναδικό ταξίδι που όταν ολοκληρωθεί θα γράψει το όνομα της στη αεροπορική ιστορία. Κάνει μόνη της το γύρο του κόσμου πιλοτάροντας το μονοκινητήριο αεροσκάφος της τύπου Shark Aero.
Αν τα καταφέρει θα είναι η νεότερη γυναίκα που έκανε κάτι παρόμοιο. Μέχρι τώρα η νεότερη γυναίκα που έκανε μόνη της τον γύρο του κόσμου πιλοτάροντας αεροσκάφος ήταν 30 ετών και ο νεότερος άνδρας 18. «Θέλω να μειώσω αυτό το χάσμα από δώδεκα χρόνια σε έντεκα μήνες», λέει η Zara Rutherford. Η Zara εξοικειώθηκε με τα αεροπορικά ταξίδια από πολύ μικρή καθώς και οι δυο γονείς της είναι πιλότοι.
Ξεκίνησε το ταξίδι της στις 18 Αυγούστου προς τα δυτικά. Διέσχισε τον Ατλαντικό και πέταξε πάνω από την αμερικανική ήπειρο και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σήμερα βρίσκεται στην Ταιβάν.
Συνολικά θα επισκεφτεί 52 χώρες σε πέντε Ηπείρους. Θα περάσει και από την Ελλάδα. Αν όλα πάνε καλά, στις 7 Ιανουαρίου θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη όπου και θα διανυκτερεύσει. Ελπίζουμε τα κορίτσια της Κρήτης να τις κάνουν ανάλογη υποδοχή. Την επόμενη μέρα θα αναχωρήσει για τη Σόφια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στην πατρίδα της το Βέλγιο θα φτάσει στις 13 Ιανουαρίου μετά από ταξίδι 148 ημερών.
Στο ενδιάμεσο των πτήσεων, η Zarah Rutherford στέλνει αιτήσεις σε πανεπιστήμια καθώς θέλει να σπουδάσει πληροφορική, ενώ το μεγάλο της όνειρο είναι να γίνει αστροναύτης.
Respect…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments