Και στην Ευρώπη οι αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται να επιβάλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό του ιπτάμενου προσωπικού τους. Η ελβετική Swiss ανακοίνωσε πως όλο το ιπτάμενο προσωπικό θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Επικαλείται λόγους υγειονομικής ασφάλειας προσωπικού και επιβατών, αλλά και επιχειρησιακούς λόγους. Όπως υποστηρίζει, πολλές χώρες στις οποίες πετούν τα αεροπλάνα της, δεν δέχονται ανεμβολίαστους επισκέπτες, οπότε δημιουργείται πρόβλημα στον προγραμματισμό των πτήσεων και την συνέπεια του.
Για παρόμοιους λόγους η Lufthansa συζητά με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, που μάλλον θεωρείται δεδομένος. Η Lufthansa εξηγεί ότι υπάρχουν ήδη δύο προορισμοί στο δίκτυο δρομολογίων της, το Χονγκ Κονγκ και το Μπακού, στους οποίους μη εμβολιασμένο πλήρωμα δεν μπορεί να πετάξει. Αντίθετα η γερμανική εταιρεία δεν σκοπεύει να αποκλείσει τους μη εμβολιασμένους επιβάτες από τις πτήσεις της.
Η άλλη εταιρεία του Lufthansa Group, η αυστριακή Austrian Airlines, δεν σκοπεύει να απαιτήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό από το ιπτάμενο προσωπικό της. Και αυτό γιατί ήδη το 90% του προσωπικού της έχει εμβολιαστεί.
Θυμίζουμε πως υποχρεωτικός εμβολιασμός του προσωπικού ισχύει ήδη στην αμερικανική United, την αυστραλιανή Qantas, την Qatar Airways και άλλες, ενώ ο αριθμός τους σταδιακά αυξάνεται.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments