Είναι αρκετά ενοχλητικός και ενίοτε αγχωτικός ο κανονισμός ασφάλειας που δεν επιτρέπει να παίρνουμε μαζί μας πάνω στο αεροπλάνο υγρά και τζελ που είναι σε συσκευασία μεγαλύτερη των 100 χιλιοστόλιτρων, ακόμη και αν η συσκευασία είναι μισοάδεια. Μοναδική εξαίρεση αν τα υγρά είναι αγορασμένα μέσα στο τράνζιτ του αεροδρομίου και βρίσκονται μέσα σε ειδική σφραγισμένη συσκευασία.
Ωστόσο αυτό ενδέχεται να αλλάξει σύντομα. ‘Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο συγκεκριμένος κανονισμός θα αρθεί σύντομα σε μεγάλα ιταλικά αεροδρόμια.
Η έγκριση από την αρμοδία αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.
Αυτό θα γίνει σε αεροδρόμια που έχουν σαρωτές τύπου Hi-Scan 6040 CtiX. Τέτοιοι σαρωτές έχουν εγκατασταθεί στην Ιταλία στα αεροδρόμια Μαλπένσα και Λινάτε του Μιλάνου, Φιουμιτσίνο της Ρώμης, Μπέργκαμο, Κατάνια, Μπολόνια και Τορίνο.
Η ένωση αεροδρομίων ACI Europe ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι χαιρετίζει «την πολυαναμενόμενη και καθυστερημένη απόφαση της ΕΕ να άρει το όριο των 100 ml για υγρά, αερολύματα και τζελ στις χειραποσκευές, σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από αεροδρόμια της ΕΕ και έχουν προηγμένο εξοπλισμό ελέγχου ασφαλείας από την Smiths Detection». Η Smiths Detection είναι ο κατασκευαστής των σαρωτών Hi-Scan 6040 CTiX.
«Αυτό επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά υγρών, αερολυμάτων και τζελ έως και 2 λίτρων», γράφει η ACI Europe.
Τέτοιους προηγμένους σαρωτές παράγουν και άλλες εταιρείες, ωστόσο περιμένουν υπομονετικά να ελεγχθούν και να πάρουν έγκριση από την ΕΕ.

guest

0 Comments
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή