Δύο μήνες μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη οι πρώτες απευθείας επιβατικές πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Τις πτήσεις (δυο την ημέρα) πραγματοποιεί η χαμηλού κόστους Flydubai, ενώ οι ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες El Al και Israir αναμένεται να ξεκινήσουν πτήσεις τον επόμενο μήνα. Η Etihad Airways, που εδρεύει στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ Αμπού Ντάμπι, θα αρχίσει να πετάει στο Τελ Αβίβ τον Μάρτιο.
Η Ισραηλινή El Al πρόσθεσε ένα κλαδί ελιάς στην άτρακτο του αεροσκάφους της (φώτο) που θα εκτελεί πτήσεις προς το Ντουμπάι, προαιώνιο σύμβολο φίλιας και ειρήνης.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η 3η αραβική χώρα που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Προηγήθηκε η Αίγυπτος το 1979, η Ιορδανία το 1994, ενώ το Μπαχρέιν ακολούθησε μετά τα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης η Σαουδική Αραβία επιτρέπει πλέον στα ισραηλινά αεροπλάνα να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της πράγμα αδιανόητο μέχρι πριν μερικούς μήνες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments