Γράφει ο Akis Dimarco

Δεν πρόλαβε η Etihad Airways να ανακοινώσει πτήσεις για Μύκονο και Σαντορίνη, και η Wizzair από την βάση της στο Άμπου Ντάμπι ανακοινώνει νέες πτήσεις προς Ελλάδα για τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα για Μύκονο, Ρόδο και Χανιά. Τα νέα δρομολόγια ξεκινάνε από Ιούλιο και θα διαρκέσουν μέχρι Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα:
-Άμπου Ντάμπι-Μύκονος: από 7 Ιουλίου έως 12 Σεπτεμβρίου, κάθε Tετάρτη και Κυριακή
-Άμπου Ντάμπι-Χανιά: από 9 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή
-Άμπου Ντάμπι-Ρόδος: από 12 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή
Και μπορεί για την Μύκονο να έρχονται οι εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.) η μία πίσω από την άλλη, για τη Ρόδο και τα Χανιά όμως είναι η πρώτη φορά που συνδέονται απευθείας με τα Η.Α.Ε. Με τις νέες προσθήκες η Wizzair θα συνδέει 6 ελληνικούς προορισμούς με το Άμπου Ντάμπι.

Παρόλα αυτά, όσον αφορά την Θεσσαλονίκη και την Β.Ελλάδα, θα πρέπει η ΠΚΜ σε συνεργασία με όλους τους φορείς τουρισμού της Μακεδονίας, να προωθήσουν πιο δυναμικά την φύση, την ιστορία, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και φυσικά και τις παραλίες, που έχουν να επιδείξουν όλοι νομοί, όμοροι και μη, ώστε να προσελκύσουν μεγάλο μέρος τουριστών από τα Η.Α.Ε. και να μπορέσει να διατηρηθεί η απευθείας σύνδεση και να μην έχει την τύχη των προηγούμενων προσπαθειών. Επίσης, θα πρέπει το Άμπου Ντάμπι να μην προωθείται μόνο σαν ενδιάμεσος σταθμός για πρόσβαση στο Ντουμπάι, αλλά σαν αυτόνομος προορισμός που έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό από το Ντουμπάι, ώστε να δημιουργούνται και συνδυαστικά πακέτα των δύο εμιράτων.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments