Η μικρή Μάλτα εξακολουθεί να εκπλήσσει τουριστικά με τα κατορθώματα της. Μετά την Ryanair, μια ακόμη μεγάλη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δημιούργησε θυγατρική εταιρεία στη Μάλτα. Πρόκειται για την Wizz air, η οποία εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε τη λειτουργία της θυγατρικής της Wizz Air Malta. Πετά με πιστοποιητικό που εκδόθηκε από τις αρχές της Μάλτας, με στόλο τριών αεροσκαφών νηολογημένα στη Μάλτα, ακολουθώντας τα βήματα των άλλων θυγατρικών της Wizz στο Άμπου Ντάμπι και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Θυμίζουμε πως το 2019, η Ryanair σε κοινοπραξία με το κράτος της Μάλτας, ίδρυσαν την Malta Air με στόλο 145 αεροσκαφών, ενώ το 2000 μετέφερε από την Αυστρία στην Μάλτα την άλλη της θυγατρική την Lauda, η οποία διαθέτει στόλο 29 αεροσκαφών.
Έτσι στη μικρή Μάλτα, εδρεύουν πλέον τρεις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που μεταφέρουν στο νησί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες απ΄όλη την Ευρώπη.
Ωστόσο οι εξελίξεις αυτές πίεσαν ακόμη περισσότερο την κρατική Air Malta η οποία συσσωρεύει χρέη και η τύχη της πλέον είναι αμφίβολη. Κάποια δημοσιεύματα στη Μάλτα υποστηρίζουν πως σύντομα η Air Malta θα κλείσει και στην θέση της το κράτος θα δημιουργήσει μια πιο ευέλικτη αεροπορική εταιρεία ικανή να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό που προέκυψε, με την ονομασία Valetta Air.
Έχοντας ανοιχτόμυαλες και ευέλικτες κρατικές πολίτικες, η Μάλτα πρωταγωνιστεί σε πολλά. Για παράδειγμα είναι από τους πρώτους προορισμούς για τα μεγάλα πολυτελή γιοτ που ελλιμενίζονται στις μαρίνες του νησιού. Επίσης αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τα γυρίσματα μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών που φέρνουν στο νησί διάσημους σταρ, φήμη και πολλά χρήματα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments