Το αεροδρόμιο της Αθήνας ετοιμάζεται να υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα την πρώτη πτήση  της  Wizz air  από το Άμπου Ντάμπι. Με την ευκαιρία δόθηκε πριν από λίγο διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με εκπροσώπους του αεροδρομίου και της αεροπορικής εταιρείας, προκειμένου να δοθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

«Είναι η εταιρεία που μας κάνει ποδαρικό για φέτος»  είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του αεροδρομίου «καθώς είναι η πρώτη καινούργια πτήση που υποδεχόμαστε».

Η εταιρεία ξεκινά με δυο πτήσεις την εβδομάδα που σταδιακά θα γίνουν τρεις,  ενώ από 4 Φεβρουαρίου ξεκινά και το Άμπου Ντάμπι – Θεσσαλονίκη με δυο πτήσεις την εβδομάδα, όπως αναλυτικά αναφέραμε σε παλαιότερες αναρτήσεις.  

Η  Wizz Air  είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη με ιστορία μόλις 16 ετών και την κύρια δραστηριότητα της να αναπτύσσεται κυρίως στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση το 2004 από το Κατοβίτσε της Πολωνίας για το Λονδίνο (Λούτον) και από τότε έχει μεταφέρει συνολικά πάνω από 200 εκατομμύρια επιβάτες. Το 2019 μετέφερε 41 εκατ. επιβάτες, ωστόσο ήρθε η πανδημία και περιόρισε τα εντυπωσιακά αυξητικά της νούμερα, καθώς  το 2020 μετέφερε μόλις 16,6 εκατ. επιβάτες.

Ωστόσο η εταιρεία την περίοδο τη πανδημίας έδειξε μια ιδιαίτερα ζωηρή  δραστηριότητα όσον αφορά την ανάπτυξη της. Ίδρυσε νέες βάσεις φτάνοντας τις 40, εντάσσοντας στο πρόγραμμα της νέα δρομολόγια και νέα αεροσκάφη. Η Wizz Air  έχει σε παραγγελία στην  Airbus 255 αεροσκάφη της οικογένειας  Α-320 ,  αρκετά από τα οποία Α-321neoXLR,  ικανά να πραγματοποιούν μακρινά δρομολόγια.

Στόχος της είναι το 2026 να διαθέτει 300 αεροσκάφη που θα μεταφέρουν πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ θα απασχολεί 10 χιλιάδες εργαζόμενους.

Μια από τις νέες βάσεις που ίδρυσε  την περίοδο τη πανδημίας είναι στο Άμπου Ντάμπι με  τέσσερα ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A321neo. Για το σκοπό αυτό ίδρυσε στο Εμιράτο  νέα εταιρεία, την  Wizz Air Abu Dhabi,  με συμμετοχή και ντόπιων κεφαλαίων.

«Ο λόγος που η  Wizz Air  από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη  επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στο μακρινό Άμπου Ντάμπι, είναι γιατί σε ακτίνα οκτώ ωρών από το Εμιράτο ζουν 5 δις άνθρωποι, οπότε οι προοπτικές είναι τεράστιες»  ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Αρχικά το  δίκτυο προορισμών της  Wizz Air από το Άμπου Ντάμπι  περιλαμβάνει τις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Κουτάισι, Λάρνακα, Οδησσό και Γιερεβάν. Ακόμα περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν τους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα,  η  Wizz Air έxει έντονη δραστηριότητα. Από οκτώ ελληνικά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Ρόδο) πετά εποχικά ή όλο τον χρόνο σε 62 προορισμούς, σε 14 χώρες, μεταφέροντας το 2019 2,4 εκατ. επιβάτες.

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments