Δεκαέξι νέα δρομολόγια θα προστεθούν στο θερινό πρόγραμμα του αεροδρομίου «Μακεδονία», εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Αυτό αποκάλυψε ο Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Φράπορτ Γιώργος Βήλος, μιλώντας σήμερα σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), σε συνεργασία με το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη Φράπορτ.
Όπως είπε ο κ. Βήλος, «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ασφαλής προβλέψεις καθώς, ο κορωνοϊός είναι απρόβλεπτος, ο πληθωρισμός είναι αυξημένος σε παγκόσμιο επίπεδο και περιορίζει τις δυνατότητες για ταξίδια, οι εξελίξεις στην Ουκρανία επηρεάζουν αρνητικά, ενώ η Ελλάδα θα έχει φέτος μεγάλο ανταγωνισμό από άλλες χώρες τις Μεσογείου που δεν τα πήγαν καλά τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας.
Η Aegean που το καλοκαίρι θα μεγαλώσει τη βάση της στο αεροδρόμιο κατά δύο αεροσκάφη (από πέντε σε εφτά) και η Ryanair, είναι οι μεγαλύτεροι χρήστες του αεροδρομίου «Μακεδονία» με την Sky Express να ακολουθεί, δείχνοντας μια πολύ δυναμική ανάπτυξη. Η Lufthansa και η Πολωνική LOT, κινούνται επίσης πολύ δυναμικά».
Όπως είπε ο κ. Βήλος: «με βάση τη ζήτηση για χρονοθηρίδες (σλοτ) και εφόσον οι αεροπορικές εταιρείες που τις ζήτησαν θα τις χρησιμοποιήσουν όλες, η κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αυτό το καλοκαίρι, θα είναι περίπου ίδια με αυτή του 2019, τελευταία χρονιά πριν την πανδημία. Πάντως όλα δείχνουν πως σε πέντε χρόνια, η Θεσσαλονίκη θα είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά στην αεροπορική της κίνηση».
Σχετικά με κάποιο υπερατλαντικό δρομολόγιο, ο κ. Βήλος είπε πως ξεκίνησαν οι προσπάθειες σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την προσέλκυση υπερατλαντικού δρομολογίου, ωστόσο δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί φέτος ή τον επόμενο χρόνο. Μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί περισσότερο χρόνο και η απόφαση δεν είναι μόνο επιχειρηματική αλλά και πολιτική».
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ανταγωνιστικό είναι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ώστε να προσελκύσει αεροπορικές εταιρείες την χειμερινή περίοδο, ο κ. Βήλος είπε «οι χρεώσεις είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλα παρόμοια αεροδρόμια της Μεσογείου, ωστόσο η Φράπορτ έχει και πρόγραμμα κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες που ξεκινούν νέα δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο, δίνοντας έκπτωση εφτά ευρώ ανά επιβάτη. Αυτό το πρόγραμμα κινήτρων χρησιμοποιήθηκε ήδη σε 11 περιπτώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τέσσερις».
Όπως όμως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βήλος «ο προορισμός με την προβολή και τις προωθητικές ενέργειες που κάνει, είναι αυτός που δημιουργεί τη ζήτηση. Αν δεν υπάρχει ζήτηση για τον προορισμό και τίποτε να μην χρεώνουμε οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα έρθουν».
Τέλος για την κίνηση της περσινής χρονιάς ο κ. Βήλος μεταξύ άλλων είπε πως ήταν αυξημένη σε σχέση με το 2020 κατά 50% ενώ τον Αύγουστο η αύξηση άγγιξε και το 70%. Η αύξηση αυτή ήταν περίπου δέκα μονάδες παραπάνω από άλλα παρόμοια αεροδρόμια της Μεσογείου».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments