Κάποιοι λένε πως τα πράγματα πάνε καλύτερα όσον αφορά στην πανδημία και όπου να’ ναι θα αρχίσει να φαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα. Ωστόσο σε ότι αφορά στα ταξίδια τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα λόγω των περιορισμών που βάζουν τα κράτη για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Στις περισσότερες χώρες, η καραντίνα σε όσους φτάνουν από το εξωτερικό, είναι πλέον βασικό και υποχρεωτικό μέτρο. Δείτε όμως τη αποφάσισε η Οτάβα, πρωτεύουσα του Καναδά. Όποιος φτάνει από το εξωτερικό θα μπαίνει σε υποχρεωτική τριήμερη καραντίνα, όχι στο σπίτι του αλλά σε ξενοδοχείο από το οποίο θα φεύγει μόνο με αρνητικό τεστ. Μάλιστα το κόστος του ξενοδοχείου θα επιβαρύνει τον ίδιο με πιθανό κόστος τουλάχιστον 2.000 δολάρια όπως προειδοποιούν οι αρμόδιες αρχές. Επί της ουσίας η πόλη θέλει να αποθαρρύνει οποιοδήποτε να την επισκεφτεί από το εξωτερικό.
Στο μεταξύ ο Καναδάς κλείνει τα σύνορα του σε χώρες όπως το Μεξικό, η Βραζιλία, αλλά και νησιά της Καραϊβικής στα οποία πολλοί καναδοί έκαναν αυτή την εποχή πολυήμερες διακοπές για να αποφύγουν τον βαρύ καναδικό χειμώνα.
Την ίδια ώρα, η Air Transat, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά, ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις της μέχρι το τέλος Απριλίου καθώς ..τζάμπα καίει η λάμπα. Δεν είναι η μόνη καθώς δεκάδες αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους για μερικούς μήνες για τον ίδιο λόγο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments