Η Singapore Airlines και ο ινδικός επιχειρηματικός κολοσσός Tata Sons, συμφώνησαν να προχωρήσουν στη συγχώνευση της Air India και της επίσης ινδικής αεροπορικής εταιρείας Vistara, δημιουργώντας τον κορυφαίο αεροπορικό όμιλο της Ινδίας.
Η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκόσμια οικονομία και προβλέπεται να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο έως το 2027[1]. Είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο. Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αυξάνεται ραγδαία, με την επιβατική κίνηση να αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα 10 χρόνια, συνεπικουρούμενη από την άνοδο του εισοδήματος και τις συνεχόμενες επενδύσεις στην αεροπορική υποδομή της. Ωστόσο, η Ινδία παραμένει επίσης υποεξυπηρετούμενη με χαμηλά κατά κεφαλήν ποσοστά διεθνών αεροπορικών θέσεων, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.
Μετά τη συγχώνευση, η Singapore Airlines θα διαθέτει μερίδιο 25,1% σε ένα διευρυμένο όμιλο Air India. Σήμερα, η Singapore Airlines και η Tata κατέχουν 49% και 51% των μετοχών της Vistara, αντίστοιχα. Η Tata έχει την πλήρη κυριότητα της Air India, η οποία περιλαμβάνει τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους Air India Express και AirAsia India. H συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2024, με την επιφύλαξη των κανονιστικών εγκρίσεων.
Σήμερα, η Air India (συμπεριλαμβανομένης της Air India Express και της AirAsia India) και η Vistara διαθέτουν συνολικά 218 αεροσκάφη ευρείας και στενής ατράκτου, τα οποία εξυπηρετούν 38 διεθνείς και 52 εγχώριους προορισμούς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments