Παρά το συνεχώς δύσκολο αγοραστικό περιβάλλον, η SWISS για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατάφερε να βελτιώσει αισθητά τα κέρδη προ φόρων και τόκων αφού πέτυχε αύξηση 67%. Το ευνοϊκό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου παρουσιάζει σημαντικά κέρδη που απορρέουν πρωτίστως από το τρέχον πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου. Στις διηπειρωτικές πτήσεις 8 Boeing 777-300ER έχουν ήδη αντικαταστήσει τα Airbus A340-300s ενώ 7 νέα Bombardier C Series έχουν ενταχθεί στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Από τον Μάιο οι επιβάτες από Αθήνα θα γνωρίσουν από κοντά το πρωτοποριακό αυτό αεροσκάφος καθώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα πτήσεων από και προς την Γενεύη.

Η SWISS παρά το επιτυχημένο ξεκίνημα αναμένει μικρή πτώση στο συνολικό εισόδημα του 2017 καθώς η ισχύς του Ελβετικού Φράγκου και η αναμενόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου είναι πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα των κερδών.

Η SWISS θα συνεχίσει να επενδύει στο υψηλής ποιότητας προϊόν της με την άφιξη 2 νέων Boeing 777-300ER αλλά και επιπλέον νέων Bombardier

μέχρι το τέλος του 2018, καθώς και την ανανέωση των πέντε εναπομείναν

Airbus A340-300s, παρέχοντάς τους ένα νέο προϊόν καμπίνας και στις τρεις κατηγορίες καθισμάτων.

Τέλος η SWISS επενδύει σε ένα νέο First Class Lounge στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης με το δικό του σημείο ελέγχου ασφάλειας αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων Lounges του Terminal A.

Σε ότι αφορά την Ελληνική αγορά, η SWISS δίνει δυναμικό παρόν και το φετινό καλοκαίρι με 3 καθημερινές πτήσεις από Αθήνα προς Ζυρίχη ενώ αυξάνει τις συχνότητες της από Αθήνα προς Γενεύη μέχρι και 10 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Από Θεσσαλονίκη θα υπάρξει επίσης αύξηση των εβδομαδιαίων πτήσεων προς Ζυρίχη καθώς και σύνδεση με την Γενεύη με μια εβδομαδιαία πτήση για το διάστημα 01 Ιουλίου –2 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον μαζί με τη θυγατρική της Edelweiss Air θα συνδέουν τα αεροδρόμια της Ζυρίχης και της Γενεύης από και προς ελληνικούς προορισμούς όπως το Ηράκλειο, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κως.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments