Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου είναι από αυτά που το φετινό καλοκαίρι βιώνει ημέρες χάους, καθώς αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλους τους ταξιδιώτες και όλες τις πτήσεις.
Έτσι ανακοίνωσε πως από σήμερα Τρίτη θα εξυπηρετεί μέχρι 100.000 επιβάτες την ημέρα, όχι περισσότερους. Αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για ταξίδια.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει το φετινό καλοκαίρι πτήσεις με μέση ημερήσια χωρητικότητα 104.000 θέσεων, κίνηση που το αεροδρόμιο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι σχεδόν καθημερινά δημιουργούνται προβλήματα όπως μεγάλες ουρές, καθυστερήσεις για επιβάτες που χρειάζονται βοήθεια, αποσκευές που δεν ταξιδεύουν ή καθυστερούν να φτάσουν και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.
Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν την πώληση καλοκαιρινών εισιτηρίων για να περιορίσουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η έντονη ζήτηση στους επιβάτες.
Μόνο χθες Δευτέρα το Χίθροου ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν 61 πτήσεις λόγω της αδυναμίας διαχείρισης του μεγάλου αριθμού επιβατών που διέρχονται από τις εγκαταστάσεις του.
Στο μεταξύ το αεροδρόμιο της Βιέννης βρήκε έναν άλλο τρόπο να περιορίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού και η αυξημένη κίνηση. Έδωσε έκτακτο μπόνους στους εργαζομένους του 1400 ευρώ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments