Η ιδέα σταδιακά τα κοντινά αεροπορικά δρομολόγια να αντικατασταθούν από σιδηροδρομικά (όπου υπάρχει σύγχρονο και γρήγορο σιδηροδρομικό δίκτυο) αρχίζει να γίνεται πράξη. Στόχος είναι ο περιορισμός των κοντινών πτήσεων που μολύνουν το περιβάλλον 10 φορές περισσότερο ανά επιβάτη, σε σχέση με τον σιδηρόδρομο.
Η Austrian Airlines, μέλος του Ομίλου Lufthansa, και οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) ενισχύουν την υπηρεσία AIRail «Train to Plane» με μία νέα διαδρομή. Από τις 13 Δεκεμβρίου, τέσσερα τρένα με αριθμό πτήσης της Austian Airlines θα εκτελούν καθημερινά δρομολόγια μεταξύ του Κεντρικού Σταθμού του Γκρατς και του Αεροδρομίου της Βιέννης, επιπλέον της συνδεσιμότητας με πτήσεις που προσφέρονται ήδη. Η διαδρομή με το τρένο διαρκεί πάνω από τρεις ώρες. Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω του austrian.com από σήμερα.
Η Austrian Airlines προσφέρει ήδη την υπηρεσία AIRail στις διαδρομές από το αεροδρόμιο της Βιέννης προς το Λιντς και το Σάλτσμπουργκ με περισσότερα από 30 τρένα διαθέσιμα ανά ημέρα σε κάθε διαδρομή. Λόγω της μεγάλης αποδοχής από τους επιβάτες, η Austrian Airlines κατάφερε να αλλάξει εντελώς τις πτήσεις της στις δύο αυτές διαδρομές από αεροπλάνο σε τρένο σε σχέση με το παρελθόν.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa συνεργάζονται επίσης στενά με τις αντίστοιχες εγχώριες σιδηροδρομικές εταιρείες, προκειμένου να εξασφαλίσουν υψηλότερα επίπεδα βιωσιμότητας και προστασίας του κλίματος. Τον Ιούλιο, η Lufthansa και η Deutsche Bahn (DB) ενίσχυσαν σημαντικά την υπηρεσία «Train to Plane» που ονομάζεται «Lufthansa Express Rail». Από τότε, η Lufthansa Express Rail συνδέει 16 γερμανικές πόλεις και τη Βασιλεία με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με έως και 123 τρένα την ημέρα. Όλα αυτά τα τρένα φέρουν αριθμό πτήσης της Lufthansa και η κράτηση γίνεται μέσω του lufthansa.com σαν μία πτήση ανταπόκρισης.

Η SWISS προσφέρει επίσης συνδυαστικές υπηρεσίες μαζί με την Swiss Federal Railways SBB. Επιλεγμένες συνδέσεις τρένων SBB είναι διαθέσιμες μεταξύ Βασιλείας, Λουγκάνο και Γενεύης από και προς τον κόμβο της SWISS στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης.

Οι επιβάτες απολαμβάνουν πολλά προνόμια κατά την κράτηση της υπηρεσίας “Train to Plane”. Η άφιξη με το τρένο συνδυάζεται όσο το δυνατόν περισσότερο με την αναχώρηση από το αεροδρόμιο προσφέροντας βέλτιστους χρόνους μετεπιβίβασης. Σε περίπτωση καθυστερήσεων, η υπηρεσία ανταπόκρισης είναι εγγυημένη, ανεξάρτητα από το εάν το ταξίδι συνεχίζεται με αεροπλάνο ή τρένο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που χάνουν την πτήση ή το τρένο ανταπόκρισης, λόγω απρόσμενης καθυστερημένης άφιξης μπορούν να κάνουν κράτηση για μία εναλλακτική ταξιδιωτική διαδρομή.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments