Είναι αλήθεια πως η φιλοσοφία και αισθητική των low cost αεροπορικών εταιρειών, έχει αλλάξει εντελώς την οπτική με την οποία βλέπουμε πλέον το αεροπορικό ταξίδι. Αν κάποτε μετρούσε ιδιαίτερα η άνεση, η πολυτέλεια και οι παροχές, μη λογαριάζοντας το κόστος, σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίστροφο. Σημαντικά μειωμένες  οι τιμές, με ταυτόχρονη όμως έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Η αεροπορική εταιρεία VivaColombia εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει όλες τις θέσεις από τα αεροπλάνα της και να κάνει τους επιβάτες να σταθούν σε ένα είδος καθισμάτων με την ονομασία Standing seats. Θέσεις δηλαδή κατακόρυφες που μοιάζουν με “σκαμπό μπαρ και ζώνη ασφαλείας”, όπως τις χαρακτηρίζει κάποια άλλη εταιρεία χαμηλού κόστους ! Δεν είναι κάτι καινούργιο αφού πρωτοεμφανίστηκαν από την Airbus το 2003 αλλά και στην έκθεση Aircraft Interiors Expo 2010 . Η ιδέα αναπτύχθηκε από την ιταλική εταιρία Aviointeriors, η οποία ισχυρίστηκε ότι αυτό το κάθισμα θα μπορούσε να αυξήσει  το χώρο θέσεων στο αεροσκάφος κατά 25%, με αμοιβαία οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για τους επιβάτες που θα πετύχουν ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Ήδη υπάρχει μια τεράστια συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων εταιρειών, με ερωτήματα και απόψεις του τύπου : ” Τελικά τι παίρνετε για τα χρήματά σας σε ένα ταξίδι; “,  “Ποιος νοιάζεται αν δεν έχετε σύστημα ψυχαγωγίας για μια ώρα πτήσης; Ποιος νοιάζεται ότι δεν υπάρχει φαγητό, καραμέλες και φιστίκια; ” κ.α. Ωστόσο, οι αρχές πολιτικής αεροπορίας διαφωνούν και δεν έχουν εγκρίνει μέχρι τώρα αυτές τις θέσεις, θεωρώντας προσβλητικό το προς το ανθρώπινο ον αλλά και επικίνδυνο.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments