Δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου υποστηρίζουν πως η γερμανική Lufthansa, πρόκειται να αγοράσει το 40% των μετοχών της νέας ιταλικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας ITA Airways, που είναι ο διάδοχος της Alitalia, η οποία στις 15 του περασμένου Οκτωβρίου έκλεισε μετά από 75 χρόνια ιστορίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι η ITA Airways θα αποκτήσει μεγαλομέτοχο μια άλλη αεροπορική εταιρεία. Τον τελευταίο καιρό παρόμοια δημοσιεύματα μιλούσαν για το ενδιαφέρον της Btisish Airways και της Αμερικανικής Delta, αν και η τελευταία επισήμως το αρνήθηκε. Γεγονός είναι ότι οι επικεφαλής της ITA Airways δεν είναι αρνητικοί στο να δεθούν στο άρμα ενός μεγάλου αεροπορικού ομίλου, καθώς τώρα το μέγεθος της ιταλικής εταιρείας είναι μικρό για να ανταπεξέλθει τον διεθνή ανταγωνισμό. Άλλωστε εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair, έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο στην Ιταλική αγορά.
Τα δημοσιεύματα επιμένουν πως μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Lufthansa.
Θυμίζουμε πως ο Όμιλος Lufthansa με επικεφαλής την ομώνυμη γερμανική εταιρεία, ελέγχει αεροπορικές εταιρείες σε άλλες τρεις χώρες της κεντρικής Ευρώπης (φώτο). Στην Αυστρία την Austrian Airlines, στην Ελβετία την Swiss και στο Βέλγιο την Brussels Airlines. Αν η συμφωνία με την ITA Airways πραγματοποιηθεί, η Ιταλία θα είναι η τέταρτη χώρα εκτός της Γερμανίας που θα έχει παρουσία ο όμιλος Lufthansa.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments