Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η SKY express, υποδέχτηκαν εκπροσώπους των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας και του ευρύτερου κλάδου του τουρισμού, για να γιορτάσουν και να συζητήσουν τις προοπτικές του φετινού καλοκαιριού.
Η Ελεάννα Μιχαλακοπούλου, Revenue Products manager της SKY express παρουσίασε για πρώτη φορά νέα προϊόντα και υπηρεσίες που συνδυάζουν τη βιωσιμότητα, την άνεση και την πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία που ο κάθε ταξιδιώτης επιζητά.

DRINKS & BITES – PREORDER
Η κατανάλωση τροφίμων, στις πτήσεις γίνεται κατά παραγγελία με έξτρα χρέωση. Μάλιστα, τα διαθέσιμα γεύματα δεν απαιτούν θερμική επεξεργασία μειώνοντας περαιτέρω τις ενεργειακές ανάγκες και το σχετικό αποτύπωμα. O ανανεωμένος κατάλογος πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες μαζί με τη νέα υπηρεσία Preorder, χάρη στην οποία η σπατάλη φαγητού (food waste) εκμηδενίζεται, καθώς οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να παραγγείλουν το γεύμα τους μέχρι και μερικές ώρες πριν από την πτήση. Το μενού του Preorder θα είναι ακόμα πιο πλούσιο και premium με ειδικά πιάτα και μεγάλη ποικιλία σε τρόφιμα και ποτά που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και διατροφικές συνήθειες των επιβατών.

Business Class Bliss
Η business class ξεκινά τον Ιούλιο από τα δρομολόγια του εξωτερικού και θα επεκταθεί σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της SKY express. Θα προσφέρει στους επιβάτες προτεραιότητα σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, δωρεάν πρόσβαση στα VIP Lounges, δυνατότητα μεταφοράς επιπλέον αποσκευών και κιλών σε αυτές, fine dining επιλογές και ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

SKY Forward
SKY Forward είναι το όνομα ενός ακόμη νέου προϊόντος που τίθεται στη διάθεση των επιβατών που θέλουν να κερδίσουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για τα αεροπορικά τους ταξίδια στη διάρκεια ενός έτους με πολύ μεγάλη ευελιξία χωρίς περιορισμούς.
Μέσα από μία πολύ απλή διαδικασία ο επιβάτης μπορεί να αγοράσει ένα πακέτο SKY Forward για όλο το δίκτυο της SKY express. Για παράδειγμα, με την αγορά ενός πακέτου €1.000, πληρώνει μόνο €800 και το εξαργυρώνει, για όπου επιθυμεί, όποτε θέλει, σε όσες πτήσεις θέλει και με όποιον θέλει, απλώς καταβάλλοντας τους φόρους του εκάστοτε αεροδρομίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλέον όλα τα νέα προγράμματα που υλοποιούνται από τη SKY express θα συνδέονται με προγράμματα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής αποστολής της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express, παρουσίασε τα βασικά μεγέθη που σημείωσε η εταιρεία κατά το Α’ τρίμηνο του 2023.
Αναλυτικότερα:
• Οι συνολικές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 11% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022 ξεπερ-νώντας τις 10.000. Συγκρίνοντας με το α’ τρίμηνο του 2019 (περίοδος προ πανδημίας Covid-19) η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%
• Οι επιβάτες της εταιρείας αυξήθηκαν 50%, σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022, ξεπερ-νώντας τους 730.000. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 390%
• Tα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 73% (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022) φτάνοντας τα €48 εκ., οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 489%.
• Η εκθετική οργανική ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρίας υποστηρίχτηκε από ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας που πλέον ξεπερνούν τις 660, με 390 νέες προσλήψεις την τετραετία 2019-2022, που περιλαμβάνει και την περίοδο της πανδημίας.
• Ο στόλος της SKY express, ταξιδεύει στο μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών εσωτερικού (34) και σε 29 προορισμούς εξωτερικού σε 12 χώρες. Από τους προορισμούς του εσωτερικού οι 27 εξυπηρετούνται μέσω του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών με τους 5 να εξυπηρετούνται αποκλειστικά από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Αναφορικά με τους προορισμούς του εξωτερικού μέσω του «Ελ. Βενιζέλος» εξυπηρετούνται 9 προορισμοί σε 8 χώρες.

Επιπλέον, αναφορικά με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» η SKY express:
• αναδεικνύεται για 5η συνεχόμενη χρονιά ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία με το μερίδιο αγοράς της για το 2023 να ανέρχεται σε 13,5% -συγκριτικά με 2,5% το 2019.
• καταγράφει αύξηση 175% στις προσφερόμενες θέσεις από / προς το «Ελ. Βενιζέλος» -συγκριτικά με την αντίστοιχη θερινή περίοδο του 2019. Η αύξηση αυτή για το σύνολο του δικτύου της SKY express αντιστοιχεί σε 200%
• Σημειώνει τη θερινή περίοδο του 2023 αύξηση 22% στους εκτιμώμενους επιβάτες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών -από 1,910,000 τη θερινή περίοδο του 2022 σε 2,330,000 την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 2023
Τα δεδομένα ανάπτυξης της SKY express προδιαγράφουν μία ανοδική πορεία για το 2023 και η πρόβλεψη αποτυπώνεται σε:
• 54,000 πτήσεις
• 4,400,000 επιβάτες
• Περισσότεροι από 65 προορισμοί
• 360 εκ. εκτιμώμενα έσοδα

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments