Δικαστήριο της Πράγας κήρυξε σε πτώχευση τον άλλοτε εθνικό αερομεταφορέα της Τσεχίας , την Czech Airlines. Η τσέχικη αεροπορική εταιρεία που είναι η πέμπτη παλαιότερη στον κόσμο, ιδρύθηκε το 1923, ανήκει τα τελευταία χρόνια στην τσέχικη χαμηλού κόστους Smartwings. Το προσεχές διάστημα θα αποφασιστεί αν η εταιρεία συνεχίσει να λειτουργεί ή αν θα εκκαθαριστεί.
Η Czech Airlines αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα με τα χρέη της προς τρίτους να φτάνουν τα 78 εκατομμύρια εκ των οποίων τα μισά προς επιβάτες.
Η εταιρεία επικαλείται για την κατάσταση της την κρίση που δημιούργησε η πανδημία. Επίσης καταγγέλλει πως δεν έλαβε καμία βοήθεια σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της.
Για πολλά χρόνια η Czech Airlines συνέδεε καθημερνά την Θεσσαλονίκη με την Πράγα και από εκεί με το υπόλοιπο δίκτυο της. Δημοφιλές ήταν το Θεσσαλονίκη – Πράγα – Νέα Υόρκη καθώς οι τιμές των εισιτηρίων ήταν πολύ ανταγωνιστικές.
Το δρομολόγιο της Czech Airlines Θεσσαλονίκη – Πράγα, συνέβαλε στα μέγιστα να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα των Βορειοελλαδιτών προς την Πράγα, ιδιαίτερα σε εποχές που η τσέχικη πρωτεύουσα έκανε τα πρώτα της τουριστικά βήματα. Όταν το δρομολόγιο σταμάτησε πριν 15 χρόνια περίπου, η εκδρομική κίνηση προς την Πράγα ανακόπηκε σημαντικά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments