“Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χαώδης και ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή”. Αυτό ισχυρίστηκε ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair David O’ Brien, σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, με αφορμή τον νέο χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, δηλαδή αυτό που θα ξεκινήσει από τον προσεχή Οκτώβριο. Αφορμή για τη δήλωση αυτή του κ. O’ Brien, είναι τα έργα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και τα πισωγυρίσματα της ελληνικής πλευράς όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους.
Έτσι η Ryanair, παρ΄όλο που προσθέτει τέσσερις νέους προορισμούς στο χειμερινό πρόγραμμά της στο αεροδρόμιο της Αθήνας, μειώνει τις θέσεις κατά 500 χιλιάδες. Οι θέσεις μειώνονται κυρίως στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη καθώς μειώνονται από εφτά σε τρία τα ημερήσια δρομολόγια λόγω των έργων για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.
Από τα τέσσερα νέα δρομολόγια από την Αθήνα, ο κ. O’ Brien αποκάλυψε μόνο τα δυο, την Κατοβίτσε και την Κρακοβία (δύο την εβδομάδα), ενώ για τα άλλα δυο επιφυλάχτηκε μόλις αυτά επιβεβαιωθούν.
Φυσικά όπως κάνει πάντα ο κ. O’ Brien, δεν ξέχασε να αναφερθεί στις πάγιες θέσεις της εταιρείας για την μείωση τελών και φόρων στα αεροδρόμια καθώς όπως υποστήριξε αυτό θα φέρει περισσότερους τουρίστες στη χώρα. Επίσης συμβούλευσε την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος και όσον αφορά στην παράταση της σύμβασης με το αεροδρόμιο Αθηνών, “αυτή θα πρέπει να γίνει έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και του προορισμού, με τον επιπλέον όρο στη σύμβαση για αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 40 εκατ. επιβάτες σε ορίζοντα δεκαετίας, έως το 2027″.
Για το καλοκαίρι του 2017, η παρουσία της Ryanair στη χώρα μας είναι μειωμένη στα περισσότερα αεροδρόμια, πλην των Χανίων (+4%) και της Μυκόνου (+39%). Η μεγάλη χαμένη είναι η Κώς, όπου φέτος η εταιρεία δε θα έχει καθόλου παρουσία. Στα άλλα αεροδρόμια η Ryanair θα έχει μείωση κατά 17% στην Κέρκυρα, κατά 17% στην Αθήνα, κατά 7% στην Θεσσαλονίκη (έναντι προγραμματιζόμενης αύξησης 14%), κατά 15% στην Ρόδο, 11% στην Κεφαλλονιά και 1% στη Σαντορίνη.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar