Η Ryanair, τα κατάφερε. Συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές και παρέδωσε σήμερα (31 Μαΐου) την διαμαρτυρία της «Προστατέψτε τις υπερπτήσεις: Κρατήστε ανοιχτούς τους ουρανούς της ΕΕ» στο γραφείο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Συνολικά η Ryanair συγκέντρωσε περισσότερες από 1,1 εκατομμύριο υπογραφές από επιβάτες που απαιτούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατεύει τις υπερπτήσεις και την ελευθερία κινήσεων των πολιτών της ΕΕ κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Όπως υποστηρίζει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, τους πρώτους 5 μήνες του 2023, υπήρξαν 57 ημέρες απεργιών των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (10 φορές περισσότερες από το 2022) που ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν δυσανάλογα χιλιάδες υπερπτήσεις.
Η Ryanair καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επικεφαλής την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ενεργήσει σχετικά και να απαιτήσει από όλα τα κράτη της ΕΕ να προστατεύσουν τις υπερπτήσεις κατά τη διάρκεια απεργιών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments