Μετά από δύο προειδοποιήσεις, η Ryanair, ανακοίνωσε σήμερα αλλαγή της πολιτικής της όσον αφορά στη μεταφορά αποσκευών από τους επιβάτες.

Καθώς μεγάλος αριθμός επιβατών είχε δυο μεγάλες χειραποσκευές μαζί του στην καμπίνα των επιβατών και με την πληρότητα να αγγίζει το 97% τον Αύγουστο, δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα λόγω του αυξημένου αριθμού χειραποσκευών, προκαλώντας καθυστερήσεις επιβίβασης/πτήσεων.

Οι παρακάτω αλλαγές θα ισχύουν από 1 Νοεμβρίου:

-Το όριο αποσκευών θα αυξηθεί από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές

-Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών θα μειωθεί από 35€ σε 25€

Μόνο οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους. Η προτεραιότητα επιβίβασης κοστίζει 5€ για αγορά κατά τη διάρκεια της κράτησης της πτήσης ή 6€ για αγορά μετέπειτα της κράτησης και είναι διαθέσιμη μέχρι και μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Οι υπόλοιποι επιβάτες (χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης) θα μπορούν να μεταφέρουν τη μικρότερη χειραποσκευή τους (τσάντα χειρός) στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη και να τοποθετείται (χωρίς χρέωση) στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους

 

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:  

Οι νέες αλλαγές στην πολιτική αποσκευών θα κοστίσει στη Ryanair πάνω από 50 εκ. ευρώ ετησίως λόγω των μειωμένων τιμών αποσκευών. Πιστεύουμε όμως ότι προσφέροντας αυξημένο όριο αποσκευών και χαμηλότερες τιμές θα ενθαρρύνουμε περισσότερους επιβάτες μας να παραδίδουν την αποσκευή τους, μειώνοντας τον μεγάλο αριθμό επιβατών που μεταφέρουν 2 χειραποσκευές στην καμπίνα ο οποίος προκαλεί καθυστερήσεις πτήσεων.

Ευελπιστούμε ότι περιορίζοντας τους επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης να μεταφέρουν μία μικρή χειραποσκευή (η μεγαλύτερη χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης χωρίς χρέωση), η επιβίβαση θα επιταχυνθεί και θα τερματίσει τις καθυστερήσεις πτήσεων λόγω περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα του αεροσκάφους σε πτήσεις που πρέπει να μεταφέρουνε πάνω από 360 (182 επιβάτες x 2) χειραποσκευές.

Οι μειωμένες χρεώσεις αποσκευών και το αυξημένο όριο μεγέθους αποσκευών θα ισχύει για όλες τις κρατήσεις για ταξίδια από 1 Νοεμβρίου ενώ πιστεύουμε ότι οι επιβάτες μας θα επωφεληθούν από τη νέα απλοποιημένη πολιτική αποσκευών. ”

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments