Με μια αεροπορική εταιρεία λιγότερη μένει η χώρα μας και κατ’ επέκταση η οικονομία και ο τουρισμός της. Και αυτό γιατί η ελληνική αεροπορική εταιρεία Orange2Fly υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και δύσκολα θα αποφύγει το λουκέτο.
Ήταν γνωστά τα προβλήματα της εταιρείας εδώ και πολλούς μήνες. Η πανδημία που την πέτυχε σε μια περίοδο ανάπτυξης την γονάτισε. Πριν ένα περίπου χρόνο η εταιρεία αναζήτησε δανεισμό από τράπεζα για να σταθεί στα πόδια της αλλά η αίτηση της απορρίφθηκε. Η εταιρεία επέστρεψε στον εκμισθωτή τα τρία από τα τέσσερα Airbus του στόλου της, ενώ από τον περασμένο Οκτώβριο βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές. Απασχολεί 200 περίπου άτομα.
Η Orange2Fly ιδρύθηκε το 2015 αρχικά με δυο αεροσκάφη. Εκτελούσε πτήσεις για λογαριασμό άλλων αεροπορικών εταιρειών όπως η Corendon Airlines και η Tuifly Belgium, καθώς και τακτικά δρομολόγια μεταξύ της Πρίστινας και γερμανικών πόλεων, μετά την κατάρρευση της τοπικής αεροπορικής εταιρείας. Με τα αεροπλάνα της ταξίδεψε ακόμη και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής με τον Λιονέλ Μέσι και τα άλλα μεγάλα της αστέρια (φώτο).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments