Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί πόσο στοιχίζει ένα αεροπλάνο; Μια από αυτές τις απίθανες μηχανές που κατασκεύασε ο άνθρωπος και άλλαξε τον ρου της ιστορίας; Σύμφωνα λοιπόν με τον τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε για φέτος η Airbus, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο, ένα Α-319 που είναι το μικρότερο της οικογένειας των A-320 (αεροσκάφη με έναν διάδρομο), στοιχίζει 90.5 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο αυτής της οικογένειας, το A-321, φτάνει τα 116 εκατομμύρια δολάρια ενώ η εκδοσή neo, που δίνει στα αεροπλάνα αυτά μεγαλύτερη εμβέλεια και λιγότερη κατανάλωση καυσίμων, φτάνει τα 127 εκατομμύρια δολάρια.
Στα μεγαλύτερα αεροπλάνα, αυτά με δυο διαδρόμους που χρησιμοποιούνται κυρίως για μεγάλα μακρινά ταξίδια, οι τιμές ξεφεύγουν αρκετά. Για παράδειγμα ένα Α-330 ξεκινά από 233.8 εκατ. δολάρια και φτάνει τα 290.6 ανάλογα με την έκδοση.
Το νέο δημιούργημα της εταιρείας, το Α-350, αεροσκάφος τέταρτης γενιάς, ξεκινά από 275.1 εκατ. δολάρια και φτάνει τα 359,3 εκατ. δολάρια.
Και φτάνουμε στο μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο σήμερα στον κόσμο, το διώροφο A-380. Αυτό φτάνει στα 436.9 εκατ. δολάρια, δηλαδή σχεδόν μισό δισεκατομμύριο.
Με τέτοιες τιμές είναι απορίας άξιο πως μερικές αεροπορικές εταιρείας, κυρίως της Ασίας, τα παραγγέλνουν κατά εκατοντάδες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

2 Comments
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments