Η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει είναι ότι όσο πιο νωρίς κλείσω ένα αεροπορικό εισιτήριο τόσο πιο φθηνά θα το πληρώσω. Δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς οι πολύπλοκοι αλγόριθμοι των ηλεκτρονικών συστημάτων των αεροπορικών εταιρειών, «ξέρουν» να ρυθμίζουν τις τιμές για να μεγιστοποιούν το κέρδος των εταιρειών.
Ο ταξιδιωτικός γίγαντας Expedia, ανέλυσε τις κρατήσεις πτήσεων από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2022 και κατέληξε σε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα που ίσως σας βοηθήσουν την επόμενη φορά που θα κάνετε μια κράτηση.
Συμπέρασμα 1ο: Οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση την Κυριακή αντί για την Παρασκευή εξοικονομούν κατά μέσο όρο περίπου 5% στις πτήσεις εσωτερικού και 15% στις διεθνείς πτήσεις.
Συμπέρασμα 2ο: Την καλύτερη τιμή για πτήσεις εσωτερικού μπορείτε να τη βρείτε μεταξύ 28 και 35 ημερών πριν από την αναχώρηση. Οι ταξιδιώτες που έκαναν κράτηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξοικονομούσαν κατά μέσο όρο 10% σε σύγκριση με εκείνους που την έκαναν δυο εβδομάδες ή λίγες μέρες πριν από την αναχώρηση.
Συμπέρασμα 3ο Στις διεθνείς πτήσεις, οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση περίπου έξι μήνες πριν από την αναχώρηση, εξοικονομούν κατά μέσο όρο 10% σε σύγκριση με ταξιδιώτες που περίμεναν έως και δύο μήνες πριν από την αναχώρηση ή λιγότερο για να κάνουν κράτηση.
Ωστόσο η έρευνα αυτή αφορά κυρίως στην αμερικάνικη αγορά ενώ πάντα υπάρχουν οι προσφορές των αεροπορικών εταιρειών που υπόσχονται πολύ φθηνά εισιτήρια, αρκεί να είσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή σου και να ψάχνεις.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments