Οι κακές ειδήσεις για την Air Berlin, την δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, όσον αφορά τα οικονομικά της συνεχίζονται.
Λόγω του τρομοφοβικού κλίματος που υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και της αστάθειας κυρίως σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Βορείου Αφρικής, η εταιρεία είδε τις ζημιές της να εκτινάσσονται από τα 15.9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 στα 62.7 εκατ. ευρώ το 2016.
Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος τς εταιρείας Stefan Pichler, το ένα τρίτο των πτήσεων της εταιρείας είναι σε χώρες της Μεσογείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε αυτές τις χώρες να μειωθούν οι επιβάτες και οι πτήσεις.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται και σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου που δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήματα, όπως η Μαγιόρκα (Ισπανία), ωστόσο εκεί οι αεροπορικές εταιρίες είναι πλέον τόσες πολλές, με αποτέλεσμα να πέσουν αρκετά οι τιμές.
Εξάλλου όπως ανακοίνωσε η Air Berlin , από την Παρασκευή 5 Αυγούστου σε πτήσεις εντός Ευρώπης θα πρέπει οι επιβάτες να πληρώνουν για νερό, καφέ και τσάι.
Είναι σίγουρο ότι η εταιρεία για να καταφέρει να συγκρατήσει τις ζημιές θα καταφύγει και σε άλλες χρεώσεις, ακόμα και σε διαγραφή προορισμών που δεν είναι επικερδείς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments